Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie (5-15 keer).
Het is een vorm van therapie waarbij het gaat om het integreren van delen van de persoonlijkheid. Onbewuste, ontkende en onverwerkte delen worden eigen gemaakt.
Het is een proces van heling (heel maken). En als therapeut begeleid ik dat proces, door alle aspecten van uw kind in de therapie mee te nemen: emotioneel, cognitief, sociaal, lichamelijk en spiritueel.
De vorm van de therapie wordt in grote mate bepaald door de behoeften en mogelijkheden van uw kind.
Het doel is dat uw kind zichzelf beter leert kennen en steviger in zijn schoenen gaat staan. Uw kind leert omgaan met zijn klacht(en) en komt zelf (of samen met de therapeut) tot een oplossing voor zijn/haar probleem.
De therapeut nodigt u, als ouders, uit zich in uw kind te verplaatsen om hem of haar beter begrijpen en beter te kunnen helpen.
De therapie
De therapie start met een intakegesprek met u als de ouders. Daarin wordt de situatie van uw kind besproken. Onder andere: wat het probleem is, waar uw kind last van heeft, dat waar u tegenaan loopt, wat u al heeft gedaan en wat u graag zou willen.Er wordt samen behandeldoelen opgesteld.
Daarna volgen de therapiesessies met uw kind, waarbij de therapeut afstemt op zijn/haar belevingswereld om samen te zoeken naar de juiste manier om te communiceren en contact te maken. Dat kan bijvoorbeeld door middel van tekeningen, poppen, spel of verhalen zijn.
In de praktijkruimte heeft ze een diversiteit aan materialen, speelgoed en mogelijkheden om mee te werken. Het kind zal op geheel eigen wijze laten zien wat er bij hem/haar speelt en als therapeut zal ze hem/haar ondersteunen in het vinden van passende oplossingen.
Om de vijf sessies voert ze gesprekken met u als ouders. Ze bespreken dan het behandelplan, de veranderingen en u ontvangt eventuele tips.
De sessies en oudergesprekken duren elk één uur.
Alle gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.