Judith van Juocoach helpt een handje bij leerproblemen. De coaching kan helpen bij bijkomende problemen die kunnen ontstaan vanuit een leerstoornis, zoals faalangst, geen zelfvertrouwen hebben, motivatieproblemen, concentratie problemen.

Kindercoaching bij Jucoach

Door omstandigheden kunnen kinderen even niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben met bepaalde situaties of uit balans geraakt zijn. Judith Koers-Tol helpt het kind (en daarmee vaak ook de ouders en/of begeleiders) bewust te worden van zichzelf, de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Judith begeleidt/geeft een basis mee bij het leren. Hiermee wordt een stevige basis gecreëerd, van waaruit het kind beter opgewassen is tegen de uitdagingen die op zijn of haar pad komen.

Leerprobleem? 

Niet gemotiveerd zijn, bang om fouten te maken, concentratieproblemen of onzeker zijn over of je het wel kan. Dit zijn allemaal voorbeelden van leerproblemen. Vaak zijn deze ontstaan door onzekerheid of omdat je kind een achterstand heeft opgelopen bij het leren. Een leerprobleem is aan te pakken en kan opgelost worden met extra begeleiding. Dit geldt niet voor een leerstoornis, zoals dyscalculie of dyslexie.

Kids Koots Kist - Educatieve spellen - Kindercoaching - Kwaliteitenspel kaartspel - Coaching methode in spelvorm - Bordspel kinderen

De coachmethode in spelvorm voor coach, begeleider, leerkracht, hulpverlener of ouder! Deze is een breed inzetbare coachmethode in spelvorm!

Wil jij als coach, begeleider, leerkracht, hulpverlener of ouder in gesprek met kinderen en/of volwassenen? Deze kist bevat de leidraad om verrassende en diepgaande gesprekken op een speelse manier te voeren.

De vragenkaartjes sturen naar oplossingsgericht denken. De oefeningen zorgen voor meer diepgang. De spelvorm is leuk, flexibel inzetbaar, verrassend en je kunt dit spel blijven spelen!

Koop nu dit spel ►

Deze methodiek, in de vorm van het KidsKootsSpel, is geschikt voor:

 • Individuele coachgesprekken met kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.
 • Groepjes kinderen of volwassenen die in gesprek gaan met elkaar.
 • Als intervisiemiddel en/of als leermiddel tijdens de studie als leerkracht, kindercoach of coach.
 • Thuis met het gezin.

Heeft mijn kind een leerprobleem?

Hoe weet je dat jouw kind te maken heeft met een leerpobleem? Dit is niet zo makkelijk, leerproblemen kunnen op verschillende manieren tot uiting komen bij verschillende kinderen.  Het is dus belangrijk om goed te letten op hoe het kind met schoolwerk om gaat en hoe de schoolprestaties hiermee in vergelijking staan. Leerproblemen kunnen, wanneer deze niet tijdig worden aangepakt, nieuwe problemen veroorzaken waardoor een opeenstapeling van factoren ontstaat. Jucoach is heel laagdrempelig en helpt jouw kind op een persoonlijke manier.

Hoe plan ik mijn huiswerk?

Wanneer kinderen op de basisschool huiswerk krijgen, weten veel kinderen niet hoe ze dit moeten aanpakken. Hoe maak je een plan? Hoe leer je iets of vat je iets samen? Wat werkt wel en wat werkt niet bij je kind?

 • Hoe maak je een planning?
 • Wat voor manieren van leren past het beste bij het kind?
 • Hoe maak je haalbare doelen?

Bestel nu dit boek ►

Huiswerktijd geeft antwoord op deze vragen en geeft zo de basis hierin mee die nodig is om goed voorbereid te zijn op het voortgezet onderwijs. Huiswerktijd bestaat uit een intakegesprek en een vast programma van vier bijeenkomsten. Ouders krijgen een mapje mee met informatie over wat er is besproken bij Huiswerktijd. Ook staan hier ideeën en tips in over wat je als ouder zelf kan doen voor je kind op de momenten dat het huiswerk lastig is.

 • Leeftijd 2 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Indoor