Met Bomberbot word je echt goed op de computer!

Op Codekamp leren meisjes en jongens van 8 tot 13 jaar digitale vaardigheden op een leuke, toegankelijke manier. Na een aantal dagen op kamp te zijn geweest weet je niet alleen hoe je met technologie om moet gaan. Je weet dan ook hoe je het zelf beter kunt begrijpen én hoe je het kunt creëren. Tijdens het kamp leer je de basis van het programmeren.

Leer binnen een paar dagen de basis voor je 21ste eeuwse vaardigheden

Web editie

Op de Web Editie van het Codekamp bouw je je eerste website. Je start met het maken van een design en door logisch te redeneren, problemen op te lossen, creatief te denken en samen te werken, bouw je vervolgens deze website helemaal zelf. Op de laatste dag van het kamp laat je jouw website zien aan je vriendinnetjes en vriendjes van het Codekamp en je eigen ouders.

Game editie

Aan het einde van de week heb je je eigen game ontworpen en gebouwd. Je bent dus niet de hele week aan het gamen, maar aan het ontdekken wat de techniek van een game precies is. Door logisch te redeneren, creatief te denken en samen te werken wordt je klaargestoomd voor de toekomst. Op vrijdag laat je de game die jij helemaal zelf hebt gemaakt zien aan je vriendjes en vriendinnetjes, en aan je ouders.

Lekker actief

En je zit natuurlijk niet alleen maar achter de computer. Tussendoor heb je ook tijd om met je nieuwe kampvrienden en -vriendinnen te sporten en te spelen.

Wist je dat het Codekamp van Bomberbot een dagkamp is? Dat houdt in dat je in de avond gewoon weer lekker thuis in je eigen bed slaapt. Tijdens de dag zorgen wij ook voor een snack en lunch.

Zo ziet een dag op kamp eruit:

08.30 – 09.00 Je komt aan, zegt je ouders gedag en kletst een beetje met je kampgenootjes.

09.00 – 10.00 We openen samen de dag met een leuke activiteit.

10.00 – 12.00 Tijd voor het echte werk: je krijgt programmeerles en een -workshop.

12.00 – 13.00 Van al dat leren krijg je honger. Daarom krijg je van ons een lekkere, gezonde lunch.

13.00 – 15.00 Daarna doen we afwisselend workshops en spelen we buiten.

15.00 – 17.00 Tot het eind van de dag ga je lekker aan de slag met het bouwen aan je website of game!

17.00 – 17.30 En dan is de dag weer voorbij en komen je ouders je weer ophalen.

Welke programmeertalen leer je?

Bomberbot heeft een speciaal lespakket voor je samengesteld, waarmee je leert over verschillende concepten achter programmeertalen. Zo weet je aan het einde van het Codekamp wat loops, functies en variabelen zijn.

Als je voor de web editie hebt gekozen, kom je in de workshop alles te weten over het bouwen van een website. Na het maken van een ontwerp, ga je aan de slag met het bouwen van je site in HTML/CSS. Aan het eind van de week kun je jouw vriendjes en vriendinnetjes je eigen website laten zien. Zoals die van een van de vorige Codekampkinderen, die er een maakte over Harry Potter!

In de game editie leer je net iets anders. Tijdens de workshop laten we je alles zien rondom het ontwerpen en bouwen van een game. Daarna ga je bezig met Scratch: een platform dat ontwikkeld is door de Amerikaanse universiteit MIT. Daarbij gebruik je blokken met code om je game te maken. De kennis die je opdoet in de les, kun je dus meteen toepassen.

En geen zorgen, als je er nog niet helemaal uitkomt is er altijd iemand die je persoonlijk begeleidt.

---

Al veel andere kinderen gingen je voor

91% van de ouders beveelt onze kampen aan en 87% van de kinderen geeft het een 8, 9 of zelfs een 10!

---

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem een kijkje tussen de meestgestelde vragen of neem contact met ons op. Dat kan door te mailen naar codekamp@bomberbot.com of te bellen naar 020 - 894 3044.