Wat helpt jou om van spannende dingen iets leuks te maken? Door het samen eerst te oefenen? Helpt het als je samen ontdekt hoe nieuwe dingen werken? Ja, want dat geeft meer zelfvertrouwen! Met deze vriendschapscursus maak jij je leven vrolijker.

Kinderen die bang of onzeker zijn, erg verlegen of angstig zijn om dingen fout te doen, situaties vermijden of negatief over zichzelf denken. Voor die kinderen is de cursus Vrienden voor het leven. In deze cursus leren kinderen van 8-11 jaar om positiever te denken en daardoor minder te piekeren. Ze krijgen daardoor meer zelfvertrouwen en voelen zich meer ontspannen in het bijzijn van anderen. De cursus wordt gegeven door Jessica en helpt kinderen hun emoties de baas te worden.

Geef je vandaag nog op!

Vrienden voor het leven training (8-11 jaar)

Vrienden is een positief programma waarin jouw kind vaardigheden leert om in het dagelijks leven problemen op te kunnen lossen. Deze vaardigheden verhogen zijn of haar veerkracht en beschermen tegen stress. Samen met jou en jouw kind kijken we wat hij of zij moeilijk vindt en waaraan jouw zoon of dochter wilt werken.

Wat leert u:

Vrienden is een groepstraining. Elke bijeenkomst start met een praatje over wat de vorige bijeenkomst is behandeld. Daarna worden de huiswerkopdrachten besproken. In elke bijeenkomst komt een thema aan de orde met bijbehorende opdrachten. De opdrachten worden gezamenlijk geoefend. Je kind leert:

  • lichaamsseintjes herkennen die vertellen dat hij of zij bang is;
  • beter te ontspannen;
  • nare gedachten om te zetten in positieve gedachten;
  • moeilijke situaties aan te gaan en aan te pakken in plaats van te vermijden.

Als ouder wordt je betrokken bij de training. Er is een ouderbijeenkomst waarin je leert hoe je jouw kind kunt helpen in het omgaan met angst. Na afloop van de training is er tevens een afsluitend gesprek. In een kennismakingsgesprek met Jessica krijg je nadere informatie over de training en kun je vragen stellen. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek wordt bepaald of Vrienden aansluit bij de problematiek van jouw kind.

Jessica leert je nieuwe vaardigheden

De training duurt 6 weken lang en gedurende deze periode leer je kennis maken met gevoelens als boos, angst, blij en verdriet. Dit doen jullie spelenderwijs en zo leren de kinderen het beste uit zichzelf te halen en het blijft leuk voor iedereen. Zie jij jouw kind graag stevig in zijn of haar schoenen staan, neem dan vrijblijvend contact op met Jessica voor een kennismakingsgesprek.