Kindercoaching bij Jucoach

Door omstandigheden kunnen kinderen even niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben met bepaalde situaties of uit balans geraakt zijn. Judith Koers-Tol helpt het kind (en daarmee vaak ook de ouders en/of begeleiders) bewust te worden van zichzelf, de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Judith begeleidt/geeft een basis mee bij het leren. Hiermee wordt een stevige basis gecreëerd, van waaruit het kind beter opgewassen is tegen de uitdagingen die op zijn of haar pad komen.

Leerprobleem? Jucoach helpt!

Niet gemotiveerd zijn, bang om fouten te maken, concentratieproblemen of onzeker zijn over of je het wel kan. Dit zijn allemaal voorbeelden van leerproblemen. Vaak zijn deze ontstaan door onzekerheid of omdat je kind een achterstand heeft opgelopen bij het leren. Een leerprobleem is aan te pakken en kan opgelost worden met extra begeleiding. Dit geldt niet voor een leerstoornis, zoals dyscalcuie of dyslexie.

Judtih van Juocoach helpt een handje bij leerproblemen. De coaching kan helpen bij bijkomende problemen die kunnen ontstaan vanuit een leerstoornis, zoals faalangst, geen zelfvertrouwen hebben, motivatieproblemen, concentratie problemen.

Heeft mijn kind een leerprobleem?

Hoe weet je dat jouw kind te maken heeft met een leerpobleem? Dit is niet zo makkelijk, leerproblemen kunnen op verschillende manieren tot uiting komen bij verschillende kinderen.  Het is dus belangrijk om goed te letten op hoe het kind met schoolwerk om gaat en hoe de schoolprestaties hiermee in vergelijking staan. Leerproblemen kunnen, wanneer deze niet tijdig worden aangepakt, nieuwe problemen veroorzaken waardoor een opeenstapeling van factoren ontstaat. Jucoach is heel laagdrempelig en helpt jouw kind op een persoonlijke manier.

Huiswerk

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk? Dan ben je bij Jucoach aan het juiste adres. Judith helpt de kinderen bij hoe ze kunnen leren en dat doet ze onder andere door:

  • Hoe maak je een planning?
  • Wat voor manieren van leren past het beste bij het kind?
  • Hoe maak je haalbare doelen?

Wanneer kinderen op de basisschool huiswerk krijgen, weten veel kinderen niet hoe ze dit moeten aanpakken. Hoe maak je een plan? Hoe leer je iets of vat je iets samen? Wat werkt wel en wat werkt niet bij je kind? Huiswerktijd geeft antwoord op deze vragen en geeft zo de basis hierin mee die nodig is om goed voorbereid te zijn op het voortgezet onderwijs. Huiswerktijd bestaat uit een intakegesprek en een vast programma van vier bijeenkomsten. Ouders krijgen een mapje mee met informatie over wat er is besproken bij Huiswerktijd. Ook staan hier ideeën en tips in over wat je als ouder zelf kan doen voor je kind op de momenten dat het huiswerk lastig is.