lerarenstaking
  • De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs op om donderdag 30 en vrijdag 31 januari opnieuw te gaan staken. "Na alle demonstraties heeft het kabinet nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld voor het onderwijs. We voeren de druk op, de actiebereidheid is enorm", zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk.

   Door het grote lerarentekort op basisscholen is de werkdruk voor onderwijzend personeel volgens de bond enorm gestegen. Maar ook op middelbare scholen vallen lessen uit en komen steeds meer onbevoegde docenten voor de klas te staan.

   Wat kun je allemaal doen tijdens de stakingsdag? Wij hebben de leukste activiteiten voor kinderen op een rijtje gezet!

    • Tip 1:
     Film 6+: De beroemde bereninvasie van Sicilië in de Toneel- en filmschuur in Haarlem

     Een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. 


    • Tip 2:
     Theekransje voor meiden van 8 t/m 11 jaar bij kindercoach Goedgemutst

     Een theekransje voor meiden van 8 tot en met 11 jaar bestaat vaak uit een knutselactiviteit rondom een thema. Op een ontspannen manier zijn de kinderen bezig, delen ze ervaringen en bedenken ze samen met kindercoach Goedgemutst oplossingen.

    • Tip 3:
     Kids-ligconcert® Canto Ostinato in het Scheepvaartmuseum

     Wil jij ook meemaken hoe het is om liggend naar muziek te luisteren onder een prachtige sterrenhemel? En dat op het grote Open Plein van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam? Dat kan tijdens een speciaal ligconcert® voor kinderen (tussen de 8 en 12 jaar), maar je mag je hele familie meenemen!

    • Tip 4:
     Stakingsdagen: gratis naar het Scheepvaartmuseum!

     Het museum verandert voor één dag in de Scheepvaartmuseumschool en geeft de hele dag gratis toegang aan alle kinderen uit het basisonderwijs. Elke begeleider mag, op vertoon van een kind van 4-17 jaar, ook gratis naar binnen!

    • Tip 5:
     Theekransje voor meiden van 8 t/m 11 jaar bij kindercoach Goedgemutst

     Op een ontspannen manier zijn de kinderen bezig, delen ze ervaringen en bedenken ze samen met kindercoach Goedgemutst oplossingen. De thema’s hebben te maken met de ontwikkelingsfase waarin deze meiden zich bevinden. De ontwikkelingsfase van 9-jarigen loopt van ongeveer 8 t/m 11 jaar. Het is een gevoelige ontwikkelingsfase.

    • Tip 6:
     Vliegende Superhelden Fresco maken bij Mikakunst in Haarlem

     Op vrijdag 31 januari kun je je bij MikaKunst uitleven met de prachtigste kleuren. Kunstenares Mika zal je alles vertellen over Fresco’s en hoe de kunstenaars die maakten. Jij mag van te voren alvast een superheld bedenken, dan helpt ze je daar ook bij om die te tekenen. En dat doen jullie dan op een wel heel bijzondere relaxte wijze!

    • Tip 7:
     Beweegdag tijdens de leraren staking van Scopo Atletico

     Zoals bekend is er op donderdag 30 en vrijdag 31 januari een grote staking in het onderwijs. Scopo Atletico heeft een fantastisch programma samengesteld, waarmee de atleetjes gedurende twee dagen worden vermaakt en jullie als ouders gewoon naar je werk kunnen.

    • Tip 8:
     De leraren staken en Made by Melissa gaat slijm maken!

     Op 31 januari staken de leraren, omdat de scholen dicht zijn opent Made by Melissa de deuren. Kom jij gezellig slijm maken? Daarna mag je een potje versieren met washitape, glitters en foam klei! Wat maak jij van je slijmpotje? Zodra de slijmpotjes klaar zijn komen de bakplaten op tafel en ga je de mooiste pannenkoeken tekeningen maken.

    • Tip 9:
     Heb jij ook zo'n zin om iets sportiefs te doen deze stakingsdagen?

     Zwembad de Waterkanten in Lisse biedt 30 en 31 januari extra recreatief zwemmen aan. Op beide dagen is het bad geopend van 13.00 – 15.30 uur. Op donderdag is alleen het recreatie bad open. Tevens hebben ze de entreeprijs speciaal voor deze stakingsdagen aangepast.

    • Tip 10:
     Ponydag op stakingsdag bij Manage Spaarnwoude

     Op donderdag 30 januari is er weer een stakingsdag van de basisscholen. Kom dan gezellig naar de ponydag op Manege Spaarnwoude !! Jullie gaan leuke dingen doen met de pony's en paarden en natuurlijk rijden. Inclusief lunch. Geef je snel op in de kantine !!

    • Tip 11:
     Lekker spelen in de sneeuw!

     Oefen alvast voor de skivakantie of als je niet op wintersport gaat kun je deze stakingsdagen goed benutten voor een kleine wintersport. Probeer eens op de latten te staan of pak een snowboard bij Snowworld Amsterdam.

    • Tip 12:
     Zwembad De Heerenduinen is extra geopend
    • Donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken de leraren in het onderwijs. Geniet van je vrije dagen en kom lekker zwemmen. Het recreatiebad is dan open van 13.00 tot 15.30 uur. Probeer gelijk DE vernieuwde waterglijbaan met verschillende lichteffecten.

Log In