A. Hofmanweg 62, 2031 BL Haarlem

Aan de Veerplas

Het Veerkwartier staat sinds 8 jaar aan de Veerplas. In acht jaar tijd organisch gegroeid tot de mooie plek die het nu is. De Veerplas ligt in het groene Spaarnwoude Park.

Het Veerkwartier

Het Veerkwartier is een en stadse vrijhaven, waar het iedere dag een beetje anders is.  Waar je blij bent en kunt genieten van het buiten zijn. Er is ruimte voor experiment en creativiteit. Wij zijn erg blij met onze makkelijk bereikbare plek aan het water, in de natuur aan de rand van Haarlem.  Een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukke stad en je buiten bent.

Bij Het Veerkwartier kan je het hele jaar terecht.

ETEN & DRINKEN:  Bijna alle gerechten zijn de hele dag te bestellen. Dus wil je uitgebreid en warm lunchen dan kan dat bij Het Veerkwartier. Onze kookstijl is nog steeds puur & seizoensgebonden met lokale & verse producten. Ons menu is lekker, verrassend en niet heel uitgebreid. Zo willen we verspilling tegengaan.

PLEK: Het Veerkwartier heeft veel ruimte: zowel binnen als buiten. Het (deels) overdekte terras met uitzicht over de Veerplas is geweldig. De pergola heeft verschillende zitplekken om lekker onderuit te kunnen zitten. Het terras verwarmen we alleen als het nodig is met een elektrische verwarming of maak gebruik van de dekentjes die er liggen om te gebruiken.

Meer weten of reserveren? >

Wandelen

Wandelroutes Veerplas & Veerpolder

Buiten zijn, gezond eten & leven, voldoende beweging is misschien wel de belangrijkste “pil” tegen gekke en nare virussen. Waarbij wandelen goed is voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Het Veerplas & de Veerpolder zijn gebieden waar je heel fijn kunt wandelen. Een gebied met korte (15 – 30 minuten)  en langere  (1 – 1,5 uur) wandelingen. Omdat we hebben gemerkt dat veel mensen niet weten hoe de wandelpaden in ons gebied lopen hebben wij voor jullie een handig wandelkaartje gemaakt. Voor nu een voorlopige versie.  Wij zijn nog niet helemaal tevreden over het kaartje en zijn van plan om het kaartje nog te verbeteren door afstanden en tijden toe te voegen. Die versie van het kaartje komt er zeker nog, maar voor nu willen we deze jullie niet onthouden.

Wat ook leuk en fijn is om te melden dat Het Veerkwartier samen met Het Recreatieschap bezig is met de plannen van ontwikkeling van het Veerplas gebied. Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de plannen voor het gebied klik hier.

O ja, en er ligt een wandelkaartje bij Het Veerkwartier om te lenen!

Meer info >

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor