Voor alle Stoere jongens en meiden in Haarlem! 


Er is een Natuur Speeleiland voor stoere jongens en meiden die niet bang zijn om vies te worden. Kids tussen 4 en 12 jaar kunnen heerlijk spelen, maar natuurlijk mogen papa, mama, opa, oma, oom en tante, neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes ook mee. Kortom, het Speeleiland is er voor iedereen!


 

Voor wie is het Natuur Speeleiland?

Voor alle Ruige Rakkers
Allereerst is het Natuur Speeleiland er voor jullie, ruige rakkers! Maar natuurlijk mogen papa, mama, opa, oma, oom en tante, neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes ook mee. Kortom, het Speeleiland is er voor iedereen! Het Speeleiland is het allerleukst voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang
Ook voor scholen is het Speeleiland een heerlijk dagje uit. Of juist na school, om nog even lekker te kunnen ravotten in de natuur. Ga op jacht naar kriebelbeestjes, stamp in de plassen of ga lekker in het gras liggen en kijk naar de figuren in de wolken.. Voor ieder kind is het hier genieten!

Voor feestje
Kinderfeestjes krijgen een extra dimensie door ze op het spannende Speeleiland te houden. Onder begeleiding gaan de kinderen het eiland verkennen en bijvoorbeeld op schattenjacht, op zoek naar sporen van dieren en leren ze spelenderwijs van alles over onze mooie natuur.

Visie

Natuur Speel eiland in Haarlem vindt het belangrijk dat kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte hebben om heerlijk vrij te spelen.

Op het Natuur Speeleiland hebben zij deze ruimte gecreëerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zintuigen worden geprikkeld doordat kinderen samen of zelfstandig op ontdekkingstocht kunnen gaan en de natuur leren kennen.

Ze kunnen aan de hand van speelaanleidingen op avontuur, hun fantasie en creativiteit gebruiken en uitdagingen aangaan. Op het speeleiland kunnen kinderen hutten bouwen, vlinders bekijken, insecten zoeken, ravotten, kliederen, klimmen, vies en nat worden, het doolhof bezoeken of een wens achter laten op de wenstoren.

Het Natuur Speeleiland Haarlem staat voor een 'buitengewoon' avontuur waarbij de kinderen actief buiten speel plezier beleven en de natuur beter leren kennen.