Kinderescape Haarlem is dé escaperoom voor kids!

Terschellingpad 2, 2036KH Haarlem

Superspannend is de Kinderescape room van Haarlem voor kinderen van groep 4 t/m 8!

De kidsroom heet 'Escape School'. In deze kamer proberen de kinderen te ontsnappen uit de woning van de oude schooldirectrice. Ze zijn ervan beschuldigd dat ze de deur van de school beklad hebben, maar natuurlijk hebben zij dit niet gedaan! Echter, de meester gelooft hen niet en heeft hen opgesloten in de woning van de oude, vervelende schooldirectrice, waar ze nooit eerder zijn geweest. Het is een raar huis. Tussen de 'normale' spullen zijn puzzels, sleutels en raadsels te vinden. Gebruik makend van de informatie die op diverse plekken verstopt is, zullen ze puzzels moeten oplossen en sloten moeten openen om uiteindelijk bij de puzzel te komen waarmee ze de deur weer kunnen openen.

De grote lijnen

Voor de escape krijgen de kinderen enige uitleg en is er tijd om naar het toilet te gaan. Na het spelen van de escape room, krijgen de kinderen een bekertje limonade en een zakje chips. Zij kunnen dan nog lekker even napraten en eventueel met wat puzzeltjes/breinbrekers spelen die zij hebben. Voor de duidelijkheid: de kinderen van 8+ spelen zonder volwassene aanwezig in de kamer.

De speeltijd

De speeltijd is 60 minuten. Met uitleg vooraf en napraten achteraf, zullen jullie zo'n 90 minuten bij ons zijn.

Meekijken

Meekijken met hoe de kinderen 'escapen' kan via een meekijkcamera in de ruimte.

Veiligheid

De kamer wordt afgesloten door middel van een elektromagneet. Dit houdt in dat als de stroom uitvalt, de deur wordt ontgrendeld. Ook is er aan beide kanten van de afgesloten deur een ontgrendel-/noodknop. Deze is dus te allen tijde zowel van binnen als van buiten te openen, mocht er iets aan de hand zijn.
De kinderen worden gevolgd met 4 camera's. Via één ervan kunnen ouders/begeleiders ook meekijken met hun kinderen. Als de kinderen vastlopen met puzzels worden zij geholpen met hints.
Bovenstaande informatie wordt ook nog eens doorgenomen tijdens de uitleg voorafgaand aan de escape.

Leeftijd

Kinderen van 6 en 7 jaar mogen bij ons samen met één ouder proberen te ontsnappen. De ouder dient er hierbij voor te zorgen dat hij/zij alleen helpt als het de kinderen echt niet zelf lukt. Dit om te voorkomen dat de kinderen al heel snel weer buiten staan.
Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zelfstandig, zonder ouders proberen te ontsnappen. Eén of twee uitschieters naar boven of beneden qua leeftijd kan altijd.
Bij de jongste groepen blijkt vooral het goed lezen van opdrachten en hints erg moeilijk. Ook focus en zelfcorrectie zijn belangrijke eigenschappen die niet altijd even goed uit de verf komen.
Bij de oudere groepen zijn grote verschillen te merken. De slimmere kinderen hebben vaak meer moeite met het samenwerken en met elkaar overleggen. De puzzels zijn voor hun vaak niet al te moeilijk. De meer praktisch ingestelde kinderen hebben vaak wel weer iets meer moeite met de denkpuzzels, maar gaat het doorzoeken van de ruimtes juist weer heel goed af. Tijdens de reservering kun je indien gewenst een aangepast moeilijkheidsniveau kiezen.