Historisch Museum Haarlemmermeer
Bosweg 17, 2131 LX Hoofddorp

Een overdekt openluchtmuseum voor jong en oud, dat is het Haarlemmermeer Historisch Museum. Ontmoet de vroegste pioniers van de polder. Smid, timmerman en kruidenier doen hun werk op het marktplein.

Op zoek naar een uitje voor het gezin? Ga naar het Historisch Museum in Haarlemmermeer

Historisch Museum Haarlemmermeer is een echt gezinsmuseum. Bij 'historisch' denk je wellicht aan stoffige en saaie dingen, maar niets is minder waar in dit museum. Kinderen kunnen hun eigen weg volgen door het museum terwijl de ouders zich inlezen in de geschiedenis.

Interactief en spelenderwijs leren de kinderen

Met interactieve elementen in de vaste tentoonstelling leren kinderen spelenderwijs over de geschiedenis van deze polder. Je kunt een koe leren melken, speurtochten doen, bellen naar de Schiphol toren, schooltje spelen, samen oud Hollandsche spellen spelen en nog veel meer. De hele geschiedenis van de polder komt aan bod vanaf de droogmaking. Van de polderjongens die met hand voor ons de Ringvaart groeven tot het huidige Schiphol.

Geschiedenis over de droogmaking van het Haarlemmermeer

Waar Cruquius Museum vertelt over de droogmaking van het Haarlemmermeer, gaat Historisch Museum verder met de algemene geschiedenis van deze 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s, film en geluidsfragmenten. En maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Historisch Museum biedt jong en oud een leuke en leerzame ervaring. Het museum is voor iedereen leuk.

Kindergidsen geven rondleiding

In het museum zijn regelmatig kindergidsen (kinderen die kinderen rondleiden) en ook zijn er kinderfeestjes te vieren met verkleedpartij en gezelligheid.

Het museum organiseert jaarlijks een grote thema tentoonstelling met in 2016 als thema 100 jaar Schiphol. Daarnaast is er elke 3 maanden een kleine tentoonstelling te bezichtigen met een heel gevarieerd aanbod aan onderwerpen, van lokaal glaskunstenaar tot bijzondere verzamelingen van Haarlemmermeerders.

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor