Betuwelaan 2, 2036 GV Haarlem

Over het Tiny Forest in Schalkwijk

Leerlingen van basisschool de Molenwiek planten in maart 2021 samen met Sensa Zorg, Jantje Beton, Gemeente Haarlem, Donker Groen en IVN Natuureducatie een Tiny Forest naast de school. Stichting Sensa maakt dit minibos samen met sponsoren mogelijk en daarnaast bekostigen zij diverse natuurlijke speelelementen die rondom het Tiny Forest geplaatst zullen worden. In de natuurlijke speelplek die zo ontstaat kunnen leerlingen van de school en kinderen uit de buurt spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. 

Wat is een Tiny Forest? 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal -een open plek in het bos- over de Nederlandse natuur. Ook is dit minibos een prettige, gezonde ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En bovendien zorgen de bomen en struiken voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. 

Tiny Forest met natuurlijke speelelementen Schalkwijk

Het Tiny Forest met natuurlijke speelelementen komt naast basisschool de Molenwiek (Betuwelaan 2) op het veldje grenzend aan het park. Een belangrijk aandachtspunt is de inclusiviteit van de natuurlijke speelplek, zodat die voor álle kinderen toegankelijk is. Lees meer over het Tiny Forest in Schalkwijk op deze website

Plantdag 3 maart, feestelijke opening later dit jaar 

Het Tiny Forest zal worden geplant op 3 maart 2021, hopelijk samen met de leerlingen van basisschool De Molenwiek. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten zal het Tiny Forest met natuurlijke speelelementen later dit jaar feestelijk geopend worden met alle betrokken partijen en buurtbewoners. Wilt u bij de feestelijke opening aanwezig zijn? Meld je dan aan via het contactformulier. Je krijgt dan vanzelf bericht van IVN Natuureducatie. Dan ontvang je een uitnodiging voor de opening. Wil je helpen met het toekomstige beheer van het minibos of heb je andere vragen? Neem dan ook gerust contact op via bovengenoemd mailadres.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Outdoor