Buiten spelen in het speelbos van recreatiegebied Spaarnwoude

Genieweg 50, 1981 LK Velsen-Zuid

Buiten spelen in het speelbos

Sluip door kruip door, klimmen en klauteren. Het speelbos bij boerderij Zorgvrij is hier speciaal voor ingericht.

Heerlijk spelen in het bos. Gewoon een vrije dag met de kinderen in de buitenlucht. Of voor een gezellig kinderpartijtje. Boerderij Zorgvrijbiedt hiervoor een compleet verjaardagsarrangement aan.

In het vlakbij gelegen, gezellige pannenkoekenrestaurantserveren ze de heerlijkste pannenkoeken, en meer!

De tuinen van Zorgvrij - om te spelen en genieten

Haal een frisse neus in een van de tuinen van Zorgvrij, want ook rondom de boerderij is er van alles te beleven. Altijd al een Piet Paulusma willen zijn? In de weertuin leer je zelf het weer aflezen. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga je een heuse aromatherapie.

Avontuurzoekers kunnen zich uitleven in het Spinnenbos (8-12 jaar). Hier kun je zelf een hut bouwen of schuilen in één van de vele wilgenhutten of –tunnels. Ook leuk: loop via stapstenen over het moeras of klauter in één van de vele klimtoestellen in de speeltuin. Door het nabij gelegen Uilenbos loopt een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.