GA de natuur in bij BRAK! IJmuiden Science Center

Kennemermeer 26, 1976 GK IJmuiden

Brak! IJmuiden

Stormachtige winden die ruw onze kust teisteren. Langdurige hitte die ons doet smachten naar een bui. En als het dan dagenlang met bakken uit de lucht komt en onze straten blank zet, is het al snel weer te veel. Het weer is op hol geslagen. Of we het nu fijn, slecht, naar of lastig vinden, we moeten leren leven met de verandering van het klimaat.  

Dat kan ook een avontuur zijn. Een klimaatavontuur dat je kunt beleven in het nieuwe Science Center BRAK! IJmuiden. Lopend langs wisselende tentoonstellingen over de opvallende contrasten van IJmuiden aan Zee, debatten, innovaties die ons veilig houden en antwoord op vragen wat je daar zelf aan kunt doen. BRAK! IJmuiden wordt een plek waar we jonge kinderen tot oude mensen een schat aan klimaatkennis bieden. Van elkaar leren door in gesprek te gaan. Oplossingen vinden voor klimaatverandering.

Na een bezoek weet je haarfijn waarom wij hier in IJmuiden kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Dat is niet alle kustbewoners in de wereld gegeven.

Vanaf 2018 groeit BRAK! stap voor stap uit tot een spraakmakend centrum in het hart van het nieuwe kustdorp IJmuiden aan Zee. Het is de toegangspoort tot IJmuiden aan Zee waar altijd informatie te vinden is over de natuur, het water en de bedrijvigheid in de omgeving.