Scouting Stella Maris - St. Willibrordus  

Heimansstraat 27, 2041 BN Zandvoort

Scoutingactiviteiten.

Elke Scoutinggroep biedt activiteiten voor verschillende leeftijden.

Leeftijdsgenoten vormen een speleenheid. Zo kan iedereen zich op zijn eigen niveau ontwikkelen. Naarmate kinderen ouder worden, stromen ze door naar de volgende leeftijdsgroep.

Deskundige leiding.

Zij doen dit voor hun plezier en zetten zich voor 100% in. Niet zonder verplichtingen overigens. Leidinggevenden zijn getrainde vrijwilligers, enthousiast en boordevol ideeën voor avontuurlijke spelvormen, speurtochten en uitdagende outdoor-activiteiten.

Na een basistraining blijft de leiding zich verder ontwikkelen door vervolgtrainingen en workshops. De rol van de leiding hangt af van de leeftijdsgroep en de aard van de Scoutinggroep. Naarmate kinderen ouder worden, doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

Leeftijdsgroepen.

Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 23e (en langer als leider of plus-scout ), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen.
Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

Bevers

Voor: Jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar
Opkomst: Elke zaterdagmorgen van 10:30 tot 12:00 uur 

De bevers zijn de jongste speltak van scouting en ze zijn te herkennen aan hun rode scoutfit.

Bevers houden van spelen. Spelen met verf, spelen in de natuur, spelen in het donker en spelen met elkaar en dat kan allemaal in het dorp Hotsjietonia waar Stuiter ons elke keer weer nieuwe dingen leert.

De leid(st)ers spelen gewoon lekker mee en bedenken met behulp van Scouting Nederland de leukste spelletjes en knutselactiviteiten. Ook gaan we speuren en kunnen we ook heerlijke koekjes bakken.

De bevers spelen vooral met elkaar en leren zo spelenderwijs om samen te werken. De activiteiten die de bevers doen ontwikkelen alle gebieden van het kind. De leid(st)ers ontwikkelen ook zichzelf door trainingen te volgen en er is binnen de groep altijd één bevoegde leiding aanwezig. Zo bent u er zeker van dat uw kind in goede handen is.

Dus… Kom naar de bever en LAAT JE UITDAGEN!!!

Welpen

Voor: Jongens van 7 tot 11 jaar
Opkomst: Elke zaterdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur 

Deze speltak binnen de scouting is gebaseerd op het verhaal van het Jungle book.
In dit verhaal groeit het mensen jong Mowgli op tussen wolven jongen.
De jongen worden welpen genoemd.
De moederwolf, de Akela genoemd, is hun leider.

Wat doen we nou op de zaterdagmiddag?
Eigenlijk kun je beter de vraag stellen wat doen we niet!

Tijdens de twee uur durende bijeenkomst op zaterdagmiddag proberen we elke week weer wat anders te doen.
Zo hebben we activiteiten waarbij ze leren om in een groep samen te werken en hebben we activiteiten waarbij juist gelet wordt op het eigen initiatief en verbondenheid met de betreffende activiteit.

We doen aan sport (voetballen, trefballen, softballen etc) en we knutselen (papier-maché, gutsen, verven, figuurzagen, en nog veel meer), we gaan broodbakken (op een kampvuur), zingen (bij een kampvuur) knopen (altijd handig), en vooral een hoop lol hebben.

Kabouters

Voor: Meisjes van 7 tot 11 jaar
Opkomst: Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur 


Meisjes van 7 tot en met 11 jaar heten bij Scouting officieel Welpen, maar wij gebruiken nog steeds de naam Kabouters.

Kabouters spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de Kabouters de spannendste avonturen in de jungle.

Bij scouting doe je eigenlijk alles! Het is véél meer dan alleen knoopjes en vuur maken. Elke week doen we hele leuke dingen. Ben je benieuwd wat wij allemaal doen? Kom gewoon een keer bij ons kijken!

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met onderstaand telefoonnummer. Of gebruik het contactformulier.

Verkenners

Voor: Jongens van 11 tot 16 jaar
Opkomst: Elke woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur 

Samen met je nieuwe vrienden, die net als jij tussen de 11 en 15 jaar oud zijn, kun je heel wat leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekend kamperen in het bos.
Even geen gezeur over school of huiswerk, maar lekker genieten van de vrijheid die je dan hebt.

Met elkaar bouw je met wat palen en touw een gigantische familieschommel, waar de hele groep op kan. Neem van ons maar aan dat je wel even moet doorzetten bij het bouwen, maar met elkaar lukt dat best.

Vervolgens sprokkel je takken en boomstammen, waarmee je zelf een vuur aanlegt. Niet aanmaken met kranten of aanmaakblokjes, daar is geen kunst aan. Nee, als verkenner bouw je zo'n vuur langzaam op.
Je begint met kleine droge takjes. Wanneer deze branden zet je er voorzichtig iets grotere takken omheen en uiteindelijk, wanneer de vlam er goed inzit gaan de gehakte houtblokken op het vuur. Natuurlijk heb je als goed verkenner een schep en een emmer water bij de hand, want we willen vanzelfsprekend geen ongelukken....

Heb je een goede aslaag verkregen dan temper je het vuur en kun je er heerlijk kippen boven braden. Reken maar dat dat smaakt! En met een berg sterke verhalen wordt de avond gezellig afgesloten.

Verkenners hebben naast gezellige weekenden en kampen nog veel meer aktiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen gieten, vliegers bouwen, morse seinen met een ander groep, een apenkooi pioneren, houtgraveren, je eigen dasring uit leer snijden, kompas, zwerftochten door onbekend terrein maken, een winterweekend in de sneeuw of last but not least een nachtelijke dropping waarbij je zelf op de juiste plaats van bestemming moet zien te komen. 

Gidsen

Voor: Meisjes van 10 tot 15 jaar
Opkomst: Elke vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur 

Brandnetelsoep bereiden op houtvuur, brooddeegfiguren maken, schminken, werken met kaart en kompas, levend kwartetten, gipsafdrukken gieten, zelf oorbellen maken, grondwater onderzoeken, kamperen in een heus scouting bos, tafeltennissen, een fluitekoord knopen en lekker thee-leuten... Dat is voor een gids allemaal de gewoonste zaak van de wereld!

Meiden van 10 -14 jaar kunnen bij de gidsen van de Stella Marisgroep komen. Samen bedenken we voor de wekelijkse opkomst een programma. De Ideeën daarvoor komen van jezelf, vanuit de leiding of vanuit het onuitputtelijke 'handboek van scouts'. Zomers wordt er gekampeerd in tenten en dat is pas dolle pret.

Een week lang zijn we bezig rond een thema. Bijvoorbeeld rond het boek 'Een kruistocht in spijkerbroek'. We gaan zwemmen in de slotgracht, we speuren naar koekjes bij de thee, maken een strijdlied, we gaan op vossenjacht en we houden een groots waterballet in de vorm van een watervijfkamp.

Bovendien houden we af en toe 'weekend'. Overdag lekker aktief op pad, om eens hele nieuwe dingen te ontdekken. 's Avonds een aparte of primitieve maaltijd bereiden en vervolgens een knal gezellige avond. Slapen en keten doen we in ons eigen clubhuis of misschien in het bos. Nou dat wordt lachen!!

  • Adres: Heimansstraat 27
  • Stad:  Zandvoort
  • Land:  NL
  • Postcode:  2041 BN