Kinderkoor Spaarne voor kinderen van 6 - 8 jaar

Tijdens de wekelijkse repetities wordt er aandacht besteed aan het samen zingen. Het Kinderkoor Spaarne zingt veel muziek uit verschillende Europese en niet Europese landen, grappige Nederlandse canons en enkele liederen uit het klassiek repertoire. Gezond stemgebruik en muzikale ontwikkeling zijn belangrijk, maar het plezier in het samen of solo zingen staat voorop. 
 
In de korte individuele lessen ('Jongleren') voor of na de koorrepetitie ontwikkelen de kinderen de vaardigheden van het van blad zingen verder. 
 
 

Kom gezellig zingen bij het Jeugdkoor Spaarne in Haarlem

Heerlijk zingen met leeftijdsgenootjes geeft plezier en je wordt er gewoon heel vrolijk van! Wil je samen zingen en leren hoe je je stem zo moet gebruiken dat je zuiver leert zingen? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Jeugdkoor Spaarne!

Repertoire

Jullie zingen éénstemmige en meerstemmige liedjes uit verschillende windstreken, in andere talen en stijlen. Vrolijk, hedendaags, Nederlands of anderstalig... als er maar muziek in zit!

Spelenderwijs zingen

Vanuit veel plezier, beweging en goed luisteren, ontwikkelt je stem en wordt zingen steeds makkelijker en klinkt wat je zingt ook veel mooier! Met het lied als uitgangspunt wordt gewerkt aan de houding, adem, articulatie, zuiver zingen en presentatie.

Natuurlijk is de maat houden, het ritme voelen en de toonhoogte houden ook heel belangrijk en ook dat leer je tegelijkertijd met de andere muzikale vaardigheden.

Zangles voor kinderen tussen 8 - 12 jaar

Dan leer je ook noten lezen en je werkt met met de solfège. Solfège of ook wel notenleer is training van het muzikale gehoor door middel van een muzikale zangoefening, waarbij de melodie gezongen wordt zonder de tekst en waarbij je gebruikmaakt van alleen de namen van de noten.
De methode die gehanteerd is methode 'de Nachtegaal'. Deze methode is heel kindvriendelijk en begrijpen, weten en zingen worden makkelijk aan elkaar verbonden, zodat zingen echt een feest wordt!

Doe je mee?

Persoonlijke aandacht voor het kind tijdens de zangles

De kinderen krijgen naast de zangles in het koor ook 1 x in de maand een half uurtje persoonlijk zangles in kleine groepjes. In groepjes van 3 tot 4 kinderen wordt er dan individueel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de stem.

Presentatie en houding

Er is heel veel aandacht voor presentatie, correcte houden, articulatie, uitspraak van vreemde talen, beweging en natuurlijk ook spel.

Jeugdkoor Spaarne heeft meerdere koorgroepen

Jeugdkoor Spaarne heeft groepen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en een gemengd kamerkoor.

  • Piccologroep (4-6 jaar)
  • Kinderkoor (6-8 jaar)
  • Jeugdkoor (8 -12 jaar)
  • Zanggroep Spaarne Pop+ (12+)
  • Gemengd Kamerkoor (18-25 jaar)