Bouwgabbers is nieuw in Haarlem en biedt kinderen de mogelijkheid te leren bouwen, creëren en programmeren met LEGO. Ze bieden verschillende workshops aan voor alle leeftijden!

Over Bouwgabbers

Bij Bouwgabbers kunnen kinderen op spelenderwijs kennismaken met de robotica, programmeren en techniek. Workshops variëren voor de diverse leeftijden en zijn los of in een reeks bij te wonen. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren bij Bouwgabbers.

Lego WeDo workshop 

Via leuke bouwwerkjes zoals een lichtgevende slak, een ventilator, een satelliet, een robotspion en robot Milo maken kinderen tussen de 7 en 9 jaar kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Kinderen leren stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en leren deze programmeren. Zo onderzoeken kinderen alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten en laten deze via techniek en programmeren tot leven komen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door vragen te leren stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen.

Lego Spike Prime workshop

Onderzoekend leren, bouwen en programmeren met LEGO en een op Scratch gebaseerde programmeertaal. Kinderen leren kritisch denken aan de hand van complexe, boeiende en relevante STEAM uitdagingen.

SPIKE PRIME bestaat uit de bekende gekleurde LEGO-stenen en kindvriendelijke hardware. Scratch is een programmeertaal die al op veel scholen gebruikt wordt en werkt op basis van slepen en neerzetten. Vanaf 9 jaar.