Beleven is leren

Kunst en cultuur horen bij de opvoeding. Kinderen zijn van zichzelf heel creatief en het is belangrijk dat ze die creativiteit behouden en hun eigen ideeën vorm kunnen geven op een heel eigen wijze. Cultuurhuis Heemskerk gelooft dat kunst en cultuur het leven verrijkt en daagt leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Beleven is leren! De intellectuele ontwikkeling zal daardoor sneller, beter en fijner verlopen.

Meer info ►

Muzieklessen voor kinderen (4 t/m 13 jaar)

Twijfel je of je kind de juiste leeftijd heeft om muziek te gaan leren? Of wil je een instrument voor je kind kopen voor de eerste les? Als ouder kun je voor vele keuzes komen te staan! Daarom hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet, evenals een goed advies van Cultuurhuis Heemskerk, zodat je voorbereid bent en je vragen kunt verduidelijken voordat je kind met muziekonderwijs begint!

Meld je nu aan ►

Wat biedt het Cultuurhuis Heemskerk?

Bij Cultuurhuis Heemskerk bieden ze muziekonderwijs voor iedereen, ongeacht leeftijd en niveau. Alle leraren hebben meerdere jaren ervaring en hebben relevant onderwijs gevolgd, dus ze zorgen ervoor dat jouw kind de beste lessen krijgt.

Je kunt meer lezen over de verschillende docenten in hun persoonlijke profiel. 

Welk muziekinstrument past bij mijn kind?

Wanneer een kind overweegt om muzieklessen te volgen, moeten ouders ook goed nadenken, omdat het veranderingen in het dagelijks leven vereist. Meestal moeten de kinderen de leraar of oefenruimte bezoeken, wat veel extra tijd kost.

Daarnaast is het belangrijk dat het kind een instrument gaat spelen die hij of zij leuk vindt en daarom biedt Cultuurhuis Heemskerk Muziekontdektuin, zodat jouw kind kan ontdekken welk instrument bij je past! Kies een instrument die je wilt uitproberen. Na 8 weken heb je genoeg ervaring opgedaan om te weten of dit echt jouw instrument is of dat je toch nog een ander instrument wilt uitproberen.