Op 19 januari is het de Internationale Dag van de Sneeuw! Jaarlijks, altijd de derde zondag van januari wordt de wereld sneeuwdag gehouden. Deze dag is ingesteld ter promotie van het skiën en de wintersport in het algemeen in de hoop zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor skiën, langlaufen en snowboarden. De 'Wereld Sneeuwdag' is onderdeel van het programma 'Bring Children to the Snow'. Er worden wereldwijd op deze dag vooral veel wintersportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

De FIS is de internationaal overkoepelende sportbond voor alpijnse en noordse skisporten, alsook moderne sporttakken zoals freestyleskiën. De FIS werd opgericht op 2 februari 1924 in Chamonix, tijdens de eerste Olympische Winterspelen.

Dit is waarom er nog geen sneeuw ligt in Nederland

Slecht nieuws voor sneeuwliefhebbers: ook de komende tijd gaat het niet sneeuwen. Dat betekent gelijk dat er tot half januari nog geen vlokje sneeuw is gevallen, een unieke gebeurtenis. Sinds het begin van de metingen is dit nog nooit gebeurd. Normaal gesproken telt Nederland rond half januari al elf dagen sneeuwdagen. “Vaak is het dan ook al tijdelijk goed wit geweest. Meestal valt de eerste sneeuw in november, maar in zeldzame gevallen al in oktober.” Deze winter ligt er dus nog niets. Iets wat volgens de weervoorspellers sinds 1901 nog nooit eerder is gebeurd. Zelfs in extreem zachte winters viel er in november of december op veel plaatsen al wat sneeuw. In sommige gevallen bleef deze sneeuw ook al goed liggen.

Bij Snowworld Amsterdam ligt er voldoende sneeuw

Bij SnowWorld Amsterdam ligt er altijd vers sneeuw en kun je er heerlijk skiën of snowboarden. Je kunt er  helemaal uit je dak gaan in de sneeuw. Natuurlijk kun je proberen je eigen kindje te leren skiën, maar beter is je kindje in een miniklasje onder te brengen. Met de andere kinderen samen is het hartstikke gezellig en het is zo veilig.

ACTIE: Wij mogen van SnowWorld Amsterdam 2 kaartjes weggeven voor 1 uur gratis skiën of snowboarden. Ben jij een sneeuwliefhebber? Reageer dan eventjes op onze Instagram-post en wie weet win jij de gratis kaartjes! Deze actie loopt van 17 januari t/m 17 januari 2020. Op maandag 17 januari laten wij weten wie de winnaar is.

Met je gezin naar de sneeuw?

De voorjaarsvakantie (ook wel krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd) is de perfecte periode om met het hele gezin op wintersport te gaan. Geniet van heerlijke sneeuw, adembenemende uitzichten en gezellige dorpjes in een van de vele skioorden van Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Noorwegen. In de voorjaarsvakantie kun je al genieten van de eerste straaltjes zon van het jaar, terwijl je lekker op de piste staat en geniet van volop verse sneeuw. 

De leukste winter spelletjes voor kinderen om te spelen in de sneeuw!

1. Mistwolk van kokend water

Kook water, neem het mee naar buiten en gooi het omhoog. Als je het in een boog gooit, krijg je een heel mooi effect. Alleen leuk als het hard vriest en als je op een balkon of een eerst verdieping staat bijvoorbeeld. Pas wel op dat je andere mensen niet raakt met het water of de mist en dat jezelf het water of de mist niet over je heen krijgt!

2. Sneeuwpoppen maken

Uiteraard kun je je helemaal uitleven op de welbekend sneeuwpop, maar natuurlijk ook andere sculpturen, zoals een rups of een beer. Leef je uit en laat je fantasie de vrij loop.

3. Help de sneeuwpop

De vogels hebben honger en zijn er blijf als jij ze wat geeft. Maak zelf vogelvoer, vetbollen. Maak van hout een vogelkastje waar ze lekker vanaf kunnen eten.

4. Voetsporen in de sneeuw

Knip twee grote voeten, met griezelige tenen uit een oude kartonnen doos. Wel lastig knippen, misschien kun je even hulp vragen. Prik er twee gaatjes in, niet te dicht bij de rand en prik daar een stuk touw of een oude veter door. Wikkel wat plasticfolie om het karton heen, dan gaan je voeten wat langer mee. Nu kun je de kartonnen voeten onder je schoenen knopen. Wandel in de verse sneeuw en maak je stappen zo groot mogelijk... Je wordt de schrik van de buurt!!!

5. Estafette sneeuwbal doorgeven

Leuk met grotere groepen kinderen. Twee grote stevige sneeuwballen maken en een paar reserve ballen klaarleggen. De groep in twee gelijke teams verdelen. Bij het startsein mogen ze de bal doorgeven of overgooien binnen hun eigen team. Wie heeft de sneeuwbal het eerst bij de laatste speler. Als de bal kapotvalt moet je helemaal overnieuw beginnen. Heb je een hele berg sneeuwballen kun je hetzelfde spel spelen maar dan om de hoeveelheid; wie heeft binnen een bepaalde tijd de meeste sneeuwballen overgebracht!