Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie (13 juli t/m 25 augustus 2019) zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie.  Met de mooiste buitenlocatie aan het water, zorgen ze tijdens de gek-op-water-weken voor het nodige vertier op het water en op het droge.

Plastic vissen met Plastic Whale (7+ met zwemdiploma)

Wie is er niet gek op water? Maar dan wel graag schoon water! Tijdens de gek-op-water-weken kun je samen met je ouders mee plastic vissen met Plastic Whale. Vanaf  de museumsteiger stap je aan boord om plastic te vissen in het water rondom het museum.

Gek-op-water-weken in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Droogzwemmen:  de nieuwe familierondleiding (6+)

In de nieuwe zomerrondleiding zwem je haast letterlijk door het museum, op zoek naar spannende verhalen over water en plezier. De rondleiding eindigt buiten op het VOC-schip, mét een natje, een droogje en prachtig uitzicht. De rondleidingen zijn iedere woensdag, zaterdag en zondag, van 13 juli t/m 25 augustus.

Gratis gek-op-water-weken kijktocht (6+)

De hele zomervakantie krijg je een gratis gek-op-water-wekenspeurtocht bij je toegangskaartje. De  kijktocht gaat over stoere, vrolijke, trieste, vreemde verhalen over mensen en water en neemt je mee naar verschillende familietentoonstellingen en het VOC-schip aan de steiger. Lever je kijktocht na afloop in en maak kans op een coole prijs!

Gek-op-water-weken Scheepvaartmuseum Amsterdam kijktocht

Kleuterprogramma 'Vissen is dol fijn!' (3+)

Voor jonge kinderen is er het programma Vissen is dol fijn, waarin zij op een verborgen plekje in het museum, een spannend en ontroerend verhaal ontdekken. In dit verhaal vertelt een visser sombertjes over alles wat hij tegenwoordig uit het water haalt. Hoe kunnen de kleuters hem weer vrolijk maken? Het kleuterprogramma is iedere woensdag, zaterdag en zondag, van 13 juli t/m 25 augustus.

Bezoek het VOC-schip Amsterdam

De mooiste museumlocatie van Amsterdam is natuurlijk het imposante VOC-schip,  een replica van het VOC-schip Amsterdam, dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Kom lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten en uitrusten in de hangmatten. Ook is er de gratis Virtual Reality tijdreis Dare to Discover, die je mee terug neemt in de tijd, op een vlucht door de Amsterdamse haven.

Scheepvaartmuseum Amsterdam VOC schip

Picknicken op de steiger van het Scheepvaartmuseum

Een heerlijke  picknick aan het water mét prachtig uitzicht: het kan deze zomer bij Het Scheepvaartmuseum. Op de museumsteiger zijn overal fijne plekjes in de zon én  schaduw. Hier kun je genieten van een lekker waterijsje uit de museumwinkel, of breng zelf iets mee!

Nieuw: junior audiotour (8+)

Nieuw deze zomer is de gratis junior-audiotour. Het Scheepvaartmuseum selecteerde  speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar voorwerpen met bijzondere verhalen en verhalen bij bijzondere voorwerpen. De audiotour neemt kinderen op humorvolle wijze mee door de tentoonstellingen in het museum. Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2019.

Tropisch warm? Maak het Scheepvaartmuseum ijsvrij

Tropische temperaturen? Maak Het Scheepvaartmuseum ijsvrij! Als het NOS 8-uur journaal voorspelt dat het de volgende dag in de Bilt 30 graden of meer wordt, krijgen alle kinderen die het museum bezoeken die dag een GRATIS  N’ice waterijsje.

Gek-op-water-weken Scheepvaartmuseum Amsterdam