Zoals in elke schoolvakantie is er ook in deze Voorjaarsvakantie weer van alles te beleven voor kinderen in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Buiten de familietentoonstellingen waar je altijd van kunt genieten zijn er elke dag veel extra activiteiten met het thema 'Anders kijken'. 

Anders kijken in het Scheepvaartmuseum

Zie ik wat jij ziet? Zie ik iets anders als ik met muziek kijk? Lekker naar een animatiefilm kijken kan ook! En kan ik tekenen wat ik zie, zonder te kijken? Machtig interessante vragen waar de kinderen in deze vakantie in het Scheepvaartmuseum mee aan de slag kunnen. Speciale activiteiten in dit thema:

  • Muziek op zaal
  • Familerondleiding 'Samen zie je meer!' (6-12 jaar)
  • Papier op je buik
  • Schminken (3+)
  • Kids Vakantiewerkplaats - maak een 3D schilderij (6-12 jaar)
  • Mini-Bioscoop voor de allerkleinsten (3+): Elias de kleine Reddingsboot

Muziek op zaal

Kijk je anders rond in het museum als je muziek hoort? En is dat erg, of juist fijn? Ontdek het tijdens de voorjaarsvakantie!

Familierondleiding Samen zie je meer! (6-12 jaar)

Schilderijen kùnnen saai zijn, maar als je beter kijkt, blijkt er toch meer te zien. Samen met een enthousiaste museumgids ga je op zoek naar leuke details en vreemde verhalen. Hoe goed kijk je zelf. En hoe goed kan muziek helpen? De familierondleiding vindt plaats van 16 t/m 24 februari dagelijks plaats tussen 11:00 en 14:00 uur. De activiteit is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar. 

Papier op je buik

Eindig je dag in het museum liggend op de grond onder onze prachtige overkapping van het Open Pleyn. Probeer het lijnenspel boven je hoofd te doorgronden. Teken wat je ziet zonder te kijken wat je handen doen. En, hoe ziet het eruit? Papier op je buik vindt plaats van 16 t/m 24 februari dagelijks plaats tussen 14:00 en 16:30 uur. De activiteit is geschikt voor iedereen van 0 tot 99 jaar. 

Schminken (3+)

Kijk in de spiegel! Laat je deze vakantie vrolijk schminken door onze schminkartiest. Deze activiteit is geschikt voor families met kinderen van 3 jaar en ouder. 

Kids Vakantiewerkplaats: Maak een 3D schilderij (6-12 jaar)

In de Kids Vakantiewerkplaats gaan we van een plat schilderij een 3D-werkstuk maken. Zo zie je meteen hoe schilders geworsteld hebben om ‘diepte’ in een schilderij te krijgen. Welke trucjes hebben zij daarvoor bedacht? De Kids Vakantiewerkplaats vindt plaats van 16 t/m 24 februari dagelijks plaats tussen 11:00 en 13:30 uur. De activiteit is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar. 

Voor alle activiteiten hierboven geldt: Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie. Let op! Deze activiteit zit vaak vroeg vol!

Mini-Bioscoop voor de allerkleinsten (3+): Elias de kleine Reddingsboot

Speciaal voor de voorjaarsvakantie toveren we één kamer om tot mini-bioscoop met de animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit'. Natuurlijk is er popcorn verkrijgbaar en extra leuk: je kunt gratis naar binnen met je museumkaartje (vol=vol). Tijdens een grote storm krijgt Elias een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar! De animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit' is voor de allerkleinsten (3+), Nederlands gesproken en duurt ongeveer 70 minuten.

Hoe leuk is dit allemaal?! Veel plezier in het Scheepvaartmuseum tijdens de Voorjaarsvakantie!!