Hoe lekker is het als je tijdens de vakantieperiode even heerlijk het vakantiegevoel kan krijgen zonder dat je daadwerkelijk op vakantie gaat! Dan ga je gewoon met de kinderen een dagje naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. Bovendien is dit volledig gratis en dus een perfect dagje uit.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Schiphol Airport (vliegtuigspotten)
Meer weten

Schiphol Airport (vliegtuigspotten)

 

Op Schiphol Airport Amsterdam krijg je altijd een echt vakantiegevoel. Je kan hier heerlijk een dagj... bekijk

 

Vliegtuigen kijken met kinderen

Op het Panoramaterras bij Schiphol kan je genieten van het prachtige uitzicht van Schiphol maar ook gelijk vliegtuigen kijken van dichtbij. Je staat als het ware op het dak van Schiphol Airport en kijkt op de gates en vliegtuigen die aankomen of vertrekken. De koffers worden voor je neus in of uit het vliegtuig geladen. Wil je op Schiphol Plaza meer doen? Dan kan je ook een Schiphol Speurtocht volgen en alles te weten komen over de luchthaven. En natuurlijk een bezoekje brengen aan het schattige Nijntje winkel.

Panoramaterras op Schiphol

Je kan hier de vliegtuigen van dichtbij zien en horen opstijgen en landen. Dat is voor kinderen en jezelf vaak al een leuke beleving. Tevens is er het Panorama Restaurant waar je eventueel wat kunt drinken of eten. Panoramaterras is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Bereikbaarheid van Schiphol

Je kan Schiphol natuurlijk goed bereiken met de trein. Dan kom je gelijk in de hal van Schiphol uit. Kinderen kunnen bovendien met een Railrunner voordelig met de trein reizen, en als ze een eigen OV-chipkaart hebben zelfs helemaal gratis! Onze kinderen hebben dit nog niet en we besluiten met de auto te gaan en te parkeren bij lang parkeren in P1 (tot 48 uur). De kosten bedragen zo tegen de €7 voor een uur.

Vliegtuigspotten_Schiphol_01

Zoektocht naar het Panoramaterras

Je vindt het Panoramaterras door vanaf de begane grond de (rol)trap of lift te nemen bij café Rembrandt naar de volgende verdieping. Daar neem je de (rol)trap of lift bij balierij 1 naar de tweede verdieping. Via een loopbrug word je naar het Panoramaterras geleid. Voor ons was het een waar zoektocht, want de hebben niet goed op de bordjes gelet. Het leek wel een soort doolhof van heen en weer en van boven naar beneden. Een leuke toeristische route.

Kijkje in het vliegtuig

Op het terras staat een echte KLM Fokker 100 waar je een kijkje in mag nemen. Hier kan je als passagier of zelfs als piloot echt even het gevoel van vliegen krijgen! Helaas was deze gesloten toen wij er waren.

Vliegtuigspotten_Schiphol_02

Vliegtuigen van dichtbij bekijken

De vliegtuigen starten vlak voor ons op. Één voor één gaan ze de lucht in. De geluiden zijn best hard en prachtig om te horen. De kinderen ervaren het als een soort stormgeluiden. Voor (onder) ons staan genoeg blauwe KLM-toestellen om te bewonderen. Maar ook andere vliegtuigmaatschappijen komen voorbij. We zien zelfs een paar vliegtuigen aankomen en plaats nemen bij de gates. Ook worden er koffers via de lopende banden uit de vliegtuigen geladen. Helaas zit het weer niet echt mee, maar de kinderen vermaken zich heerlijk in een plas regen.

Vliegtuigspotten_Schiphol_04

De kinderen zijn even piloot en stewardessen

Omdat de kinderen wel klaar zijn met het weer besluiten we nog even naar binnen te gaan. In de hal beneden bij Schiphol staat namelijk bij de winkel ‘Planes@Plaza’ een echte vliegtuigromp. Een landingsgestel, motor en de cockpit. En je kan hier overal in en op kijken!

We lopen via de trap het vliegtuig in. Hier kunnen de kids zitten in de vliegtuigstoelen en zelf even hun gordels vastklikken. Het lijkt nu wel of we zelf op vakantie gaan. Alle stoelen worden even uitgetest. Daarna werken ze zich naar voren en duiken de cockpit in. Als ware piloten nemen ze plaats op de stoelen en besturen zo het vliegtuig met de stuur, hendels en vele knopjes. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen en spelen alsof ze aan het opstijgen zijn en nog veel meer! Ook mogen ze nog even aan de wielen van het landingsgestel zitten en in de motor klimmen.

Vliegtuigspotten_Schiphol_05

Vliegtuigen spotten bij McDonalds Schiphol Noord

Wil je de middag nog even op een leuke manier afsluiten, dan is het altijd even leuk om langs te gaan bij de McDonalds op Schiphol Noord. Deze is per auto te bereiken en staat bekend als een echte spottersplaats. Hier kan je heel goed vliegtuigen zien landen als de polderbaan open is! Ze landen namelijk echt voor je neus, elke 5 minuten. Hier kan je natuurlijk gelijk wat eten, en als je bij het raam zit zie je nog steeds de vliegtuigen voorbijkomen. In de zomer kan je hier natuurlijk ook gewoon een ijsje eten!

Vliegtuigspotten_Schiphol_03

Wij hebben ons heerlijk vermaakt en hebben een leuk en goedkoop dagje uit gehad!

Footer_Charlotte_GoKids

Log In