Een zelf gemaakte traktatie uitdelen in de klas? Op veel scholen is het uit den boze. Onhygiënisch, is het standpunt. Sommige ouders halen wellicht opgelucht adem. Niet uren knutselen of bakken voor 25 of 30 traktaties. Maar wat dan? Gewoon een zakje chips uitdelen, is ook maar saai.

Veel scholen staan een voorverpakte traktatie wel toe. Voor veel kinderen is trakteren toch een hoogtepunt in het schooljaar en je wilt niet dat je kind dit gaat missen.

Leuke wikkel om een zakje Chips

Om de traktatie toch een persoonlijk tintje te geven, kun je de voorverpakte traktatie voorzien van een wikkel. Online kun je verschillende wikkels vinden en printen of je knutselt het eenvoudig zelf met een strook papier met daarop een foto van de jarige.

Super leuk deze vrolijke Uitdeelzakjes

Met deze super leuke uitdeel-zakjes verras je iedereen in jouw klas of op jouw kinderfeestje, zodra je deze gaat trakteren. Deze plastic traktatie / uitdeel tasjes zijn echt super leuk om jouw school Uitdeel of traktatie in te doen. Stop hetgeen wat je wilt uitdelen in deze vrolijke zakjes, en knoop de oren dicht. Dit ziet er direct mega leuk uit ! Zodat je ze vervolgens kunt trakteren in jouw klas. 

Gezond

De bekende fruitspies komt de scholen momenteel niet binnen. Een gezond, voorverpakt alternatief is een zakje knijpfruit. Met een eenvoudige wikkel, tover je deze zo om tot een leuke traktatie die bij je kind past.

Voor stoere kids

Stoere kinderen die houden van auto's kun je altijd een stukje weg laten trakteren. Gewoon een voorverpakte reep ontbijtkoek ingepakt in zwart of donkergrijs papier. Met een wit potlood teken je er eenvoudig wat strepen op. Om het geheel af te maken versier je de weg met een klein autootje.

Kant en klare uitdeelbox

In deze uitdeelbox, in het thema boerderij, tref je allerlei leuke materialen aan, zoals 10 uitdeeldoosjes, 10 krijtsetjes, 10 notitieboekjes, 10 flipperspellen, 10 puzzels, 10 stickervellen en 10 bellenblaas. Leuk voor zowel jongens en meisjes!

Monsterlijk

Een pakje drinken kun je eenvoudig omtoveren in kleine, vrolijke monsters. Inpakken met gekleurd papier en vervolgens grappig versieren met wiebeloogjes, monsterbekken en ragers.

Wil je voor een gezonde traktatie gaan? Bananen worden van nature al beschermd door een jasje. Deze tover je met een stift in een handomdraai om in een weg. Trek je de banaan een cupcakevormpje aan en teken je met een stift een gezichtje erop, dan heb je een danseres.

Toetjes

Kleine toetjes doen het ook altijd goed bij de kinderen. Print een gezichtje uit via internet en maak armpjes van gekleurd papier en je hebt een poppetje. Leuk en makkelijk, maar vergeet niet om een lepeltje erbij te stoppen.

Bedankje met Tony's Chocolonely

De gewilde tony’s chocolonely repen hebben nu ook kleine chocolaatjes apart verpakt. Deze lenen zich heel goed om uit te delen. Leuk om weg te geven! Klik hier waar je ze kan bestellen.

Cheesedippers in een doosje

Cheesedippers zijn een lekkere traktatie en worden meestal ook als gezonde traktatie goedgekeurd. Om deze leuk te verpakken kun je speciale doosjes maken. 

Voorverpakte ontbijtkoekjes in een koekdoosje

Voorverpakte ontbijtkoekjes zijn ook prima geschikt om uit te delen. Er zijn op internet veel doosjes te vinden die je zelf kunt uitprinten met je eigen tkest.

Bij Partyday hebben we speciale koekdoosjes op maat in het assortiment. Ook op deze doosjes kan een eigen tekst. We hebben deze doosjes als horlogedoosjes (in het thema afscheid) en voor verjaardag in het thema 'eigen foto'. Maar de ontbijtkoekjes passen ook heel goed in de doosjes waar de cheesedippers in passen (de cheesedipper doosjes zijn iets langer).

Een niet eetbare traktatie zoals een leesboekje, bellenblaas, stoepkrijt

Wil je liever geen eten trakteren dan kun je ook denken om iets kleins als een bellenblaas, kleine potloodjes, gummetjes, puntenslijpers of stoepkrijt leuk te verpakken en uit te delen.

Een grabbelton met kleine kadootjes

Een andere variant op een niet eetbare traktatie is een grabbelton met daarin allerlei verpakte kleine kadootjes. De jarige kan in de klas met de grabbelton langs zijn klasgenootjes gaan en iedereen mag iets grabbelen.