Ervaar de beste musea van Londen tot Seoul in uw eigen huis!

In een zelfquarantaine gaan kan veel complexe problemen en complicaties hebben. Op het gebied van entertainment betekent dit waarschijnlijk ook dat je veel verveling, veel Netflix en veel surfen op internet tegenkomt.

Maar er is een manier om wat cultuur en onderwijs te krijgen terwijl je thuis bent. Volgens Fast Company werkte Google Arts & Culture samen met meer dan 2500 musea en galerijen over de hele wereld om iedereen virtuele rondleidingen en online exposities te bieden van enkele van de beroemdste musea over de hele wereld.

Nu krijg je 'ga naar het museum' en hoef je nooit meer je bank uit.

De collectie van Google Arts & Culture omvat het British Museum in Londen, het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Guggenheim in New York City en letterlijk honderden meer plaatsen, waar je kennis kunt opdoen over kunst, geschiedenis en wetenschap. Deze collectie is vooral goed voor studenten die op zoek zijn naar manieren om op de hoogte te blijven van hun studie terwijl de scholen gesloten zijn. 

Bekijk enkele van de beste musea van Google die online rondleidingen en exposities aanbieden. Musea over de hele wereld delen ook hun meest zen-kunst op sociale media om mensen te helpen thuis te blijven. En als dat niet genoeg cultuur voor je is, biedt de Metropolitan Opera in New York elke avond om 19.30 uur gratis digitale shows aan. Van 16 maart tot 22 maart. Nu kun je zelfs "naar buiten" gaan met ongelooflijke virtuele rondleidingen door enkele van Amerika's beste nationale parken... ben je zelfs toch eventjes op vakantie...

British Museum, Londen

In dit iconische museum in het hart van Londen kunnen virtuele bezoekers het Great Court bezoeken en de oude Rosetta-steen en Egyptische mummies ontdekken. Je kunt ook honderden artefacten vinden tijdens de virtuele rondleiding van het museum.

Frick Collectie, New York Stad

De Frick Collectie is de kunstverzameling van de Amerikaanse staalmagnaat en mecenas Henry Clay Frick (1849-1919). De collectie is ondergebracht in zijn vroegere woonhuis, nu museum en is gelegen aan Central Park in Manhattan in New York.

The Metropolitan Museum of Art, New York

Het Metropolian Museum of Art is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Het gebouw bevindt zich aan de oostelijke kant van het Central Park in Manhattan in New York. Het museum wordt ook wel The Met genoemd. De permanente collectie bevat meer dan 2 miljoen kunstwerken met vele schilderijen en beeldhouwwerken van over de hele wereld, gaande van schatten uit de klassieke oudheid tot werken van parktisch elke Eueropese meester en tot een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst.

Guggenheim Museum, New York

Ga de kberoemde wenteltrap van Guggenheim verkennen zonder ooit het huis te verlaten. Van daaruit kun je ongelooflijke kunstwerken ontdekken uit de tijd van de impressionisten, postimpressionisten, moderne en hedendaagse.

Guggenheim museum in New York

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Dit beroemde Amerikaanse kunstmuseum heeft twee online exposities. De eerste is een tentoonstelling van Amerikaanse mode van 1740 tot 1895, waaronder veel weergaven van kleding uit de koloniale en revolutionaire tijdperken. De tweede is een verzameling werken van de Nederlandse barokschilder Johannes Vermeer. 

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Een van de populairste musea van Korea is overal ter wereld toegankelijk. De virtuele rondleiding neemt je mee door zes verdiepingen met hedendaagse kunst uit Korea en de rest van de wereld.

Pergamon Museum, Berlin

Als een van de grootste musea van Duitsland heeft Pergamon veel te bieden, zelfs als je er fysiek niet kunt zijn. Dit historische museum herbergt tal van oude artefacten, waaronder de Ishtar-poort van Babylon en, natuurlijk, het Pergamon-altaar.

Rijksmuseum, Amsterdam

Verken de meesterwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw, inclusief werken van Vermeer en Rembrandt. Bekijk de rondleiding door dit iconische museum, zodat je het gevoel hebt alsof je echt door de gangen dwaalt.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Iedereen die fan is van deze tragische, ingenieuze schilder, kan zijn werken van dichtbij (of bijna van dichtbij) bekijken door dit museum virtueel te bezoeken - de grootste verzameling kunstwerken van Vincent van Gogh, waaronder meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer 750 persoonlijke brieven.

Van Gogh Museum

The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Europese kunstwerken uit de 8e eeuw zijn te vinden in dit kunstmuseum in Californië. Volg een Street View-tour om een ​​enorme collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, manuscripten en foto's te ontdekken.

Uffizi Gallery, Florence

Deze minder bekende galerij herbergt de kunstcollectie van een van Florence, de beroemdste families van Italië, de'Medicis. Het gebouw is in 1560 speciaal voor Cosimo I de'Medici ontworpen door Giorgio Vasari, maar iedereen kan overal ter wereld door de gangen dwalen.

Uffizi Gallery

MASP, São Paulo

Het Museu de Arte de São Paulo is het eerste moderne museum van Brazilië. Kunstwerken die op doorzichtige plexiglazen kaders zijn geplaatst, laten het lijken alsof het kunstwerk in de lucht hangt. Volg een virtuele rondleiding om het wonderbaarlijke display zelf te ervaren.

National Museum of Anthropology, Mexico City

Dit museum, gebouwd in 1964, is gewijd aan de archeologie en geschiedenis van het pre-Spaanse erfgoed van Mexico. Er zijn 23 tentoonstellingsruimten gevuld met oude artefacten, waaronder enkele uit de Maya-beschaving.

Georgia O'Keeffe museum, Sante Fe in New Mexico

Georgia Totto O'Keeffe was een Amerikaanse kunstschilders. Zij ondervindt wereldwijd waardering vanwege haar vroege schilderkunstige verkenning van de grenzen van de moderne kunst in Amerika.

Detroid Institute of Arts (Detroit, Michigan)

Het Detroit Institute of Arts, dat voorheen het Detroit Museum of Arts heette, heeft een van de grootste collecties kunst van de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit ongeveer 65.000 werken, die in ouderdom variëren van de oudheid tot hedendaagse kunst.

La Galleria nazionale d'arte moderna e contemporanea (GNAM)

Het Nationaal museum van Rome is bekend onder de Italiaanse naam Museo Nazionale Romano. Het is een museum dat zich richt op archeologie. Het is inmiddels al meer dan 130 jaar in gebruik en beslaat vier gebouwen. Daardoor is er dus ook veel te zien in de collectie van dit museum. Het is goed om te weten wat er allemaal verwacht mag worden, wanneer je hier als liefhebber naartoe trekt. Het is per gebouw verschillend. Dat maakt dit nationale museum ook een diverse aangelegenheid, waar veel verschillende soorten liefhebbers van alles kunnen vinden dat hen zal aanspreken als liefhebber.

Villa Borghese - Galleria Nazionale

Het Los Angeles County Museum of Arts

het LACMA is een museumcomplex aan de Wilshire Boulevard in het Hancock Park in Los Angeles. De museumcollectie omvat meer dan 100.000 kunstwerken van de antieke kunst tot de hedendaagse kunst.

Musée d’Orsay in Parijs

Je kunt virtueel door deze populaire galerij lopen met tientallen beroemde werken van Franse kunstenaars die tussen 1848 en 1914 werkten en woonden. Bekijk kunstwerken van onder andere Monet, Cézanne en Gauguin.

Museum het Louvre in Parijs

Het  Louvre is het grootste museum ter wereld en mag je eigenlijk niet overslaan als je een (eerste) bezoek aan Parijs brengt. De glazen piramide op de Cour Napolélon heeft het museum nog beroemder gemaakt. Het Louvre herbergt talrijke kunstschatten uit de hele wereld. Er worden 35.000 kunstwerken tentoongesteld, verspreid over 3 vleugels van het voormalige paleis. Maar dat is lang niet alles: het museum telt ook nog 460.000 objecten die buiten het zicht van bezoeker staan.

Louvre Piramide