De jonge reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark is inmiddels een maand oud. De uitstekende moederzorg van Wu Wen werpt zijn vruchten af! 

Manager Zoölogie José Kok vertelt: “Het jong is niet alleen in lengte en gewicht toegenomen, maar lijkt nu zelfs al op een reuzenpanda, compleet met zwarte voor-en achterpoten, kringen om de ogen en zwarte ‘panda oren’ boven op de kop. De wat afgestompte snuit maakt het plaatje compleet. Er ligt een heuse mini-reuzenpanda samen met moeder Wu Wen in het kraamhol van Pandasia! De nagels van de kleine worden steeds beter zichtbaar. Het wachten is nu op het moment dat de oogjes opengaan. Dat gebeurt meestal als het jong rond de 5 weken oud is.”

Voorlopig in het kraamhol
Wu Wen en haar jong verblijven nog een aantal maanden in het kraamhol. Het jong moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen. Pas dan betreden zij samen het binnenverblijf. Dierverzorgers houden de ontwikkeling van het jong via camerabeelden goed in de gaten. In het park is een livestream beschikbaar gesteld om een exclusief kijkje te nemen in het kraamhol! 

UNIEK! KIJK LIVE MEE IN HET KRAAMHOL VAN WU WEN

Wil je een  uniek kijkje nemen in het kraamhol van Wu Wen en haar jong?  Dat kan via de speciale webcams in Pandasia. Na een donatie van € 1,-  kun je een uur  lang genieten van vertederende beelden van Wu Wen en haar jong. Met jouw donatie draag je bij aan de intensieve verzorging van de panda’s, wetenschappelijk onderzoek, het fokprogramma en natuurbescherming met als hoofddoel het in stand houden van deze unieke diersoort.

STEM OP JE FAVORIETE PANDANAAM!

Het pandajong is binnenkort 100 dagen oud en volgens Chinese traditie wordt er dan een naam uitgekozen.  Omdat het geslacht van het jong nog niet bekend is, zijn er vijf namen geselecteerd die geschikt zijn voor zowel een mannetje als vrouwtje. Iedereen kan nu meestemmen op zijn favoriete naam! De naam met de meeste stemmen wint en wordt aan het pandajong toegewezen.

Breng jouw stem uit op je favoriete naam en maak kans om erbij aanwezig te zijn wanneer het pandajong in het najaar voor het eerst uit het kraamhol komt en te zien is in Ouwehands Dierenpark. 

Je kunt stemmen t/m  5 augustus 2020.   Op vrijdag 14 augustus  wordt de naam van het pandajong bekendgemaakt.

Breng je stem uit!