De leukste films

Ontdek film en media op Cinekid! Ook deze herfst­va­kantie beleef je in de Schuur het grootste kinder­film­fes­tival ter wereld. Op het programma: grappige, spannende en ontroerende films en heel veel inter­ac­tieve instal­la­ties in het Medialab. Op deze pagina vind je alles over het programma en kun je tickets bestellen.

Rosa, de kleine bloemenfee 4+

Het angstige feetje Rosa leert om dapper te zijn. Rosa is een klein bloemenelfje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk en ze worden meteen vriendjes, ondanks hun verschillen. Silk wil op avontuur gaan en Rosa wil liever in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silk wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om Silk te redden.

Tickets >

Said en Anna 4+

Deze twee klussende vrienden geven alles een tweede kans. Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met allerlei problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.

Tickets >

Dancing Queen 8+

Mina heeft één doel: dansen! Mina is een sullige tiener die aan het begin van een nieuw schooljaar er graag wil bijhoren. Bovendien wil ze indruk maken op E.D. Win, een jonge hip-hop danser wiens aantal Instagram volgers zijn inlevingsvermogen ver te boven gaat. Vol zelftwijfel daagt Mina zichzelf toch uit om deel te nemen aan een danswedstrijd, een reis die ze begint met de steun van haar pittige grootmoeder, een bron van no-nonsense wijsheid wiens openhartige advies altijd uitnodigt tot lachen. Van een onbeholpen eerste auditie tot aan een shownummer leert Mina hoe ze de demon van de zelftwijfel kan bestrijden.

Tickets >

Zeevonk 10+

Wanneer Lena haar vader verliest, gaat ze tot het uiterste om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht. Lena verliest haar vader wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee, een monster dat het schip deed zinken. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.

Tickets >

Klara's gekke treinavontuur 6+

Koe Klara, varken Albert en detective Agathe op een spannende klopjacht. De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Tickets >

Stoere Frans en de gestolen juwelen 7+

Frans en zijn vrienden zijn terug en gaan op jacht naar een dief in dit nieuwe avontuur! Twee vrienden van Frans maken ruzie en daar wil hij wat aan doen. Om ze weer bij elkaar te krijgen stelt hij voor om als echte detectives uit te zoeken wie de inbreker is die de buurt onveilig maakt. Enthousiast gaan ze aan de slag, en al snel komen er vele geheimen boven water.

Tickets >

De allerbeste korte films uit Nederland 6+

De naam zegt het al: deze korte films zijn geweldig. We hebben de allerbeste korte films uit Nederland bij elkaar gebracht in een spetterend programma. Van nieuwsgierige avonturiers tot dappere dromers: gemaakt door Nederlandse filmmakers die met hun werk over de hele wereld prijzen binnenslepen. Van glinsterende Gouden Kalveren en Oscars tot brullende Cinekid-Leeuwen, deze awardwinnende films zijn speciaal uitgekozen voor filmfans vanaf zes jaar.

Tickets >

Jippie no more 8+

Jippie heeft een chromosoom te veel maar volgt vastberaden zijn droom in de openingsfilm van Cinekid 2023. Jippie heeft twee ouders, vijf zussen en 47 chromosomen, ofwel, het Down Syndroom. Alleen zijn opa neemt hem serieus en noemt hem bij zijn echte naam: Jaap Peter. Hij geeft hem de taak bij de bruiloft van Jippie’s oudste zus Gail bloemen te strooien over het trouwpaar. Jippie is vastbesloten dat te doen én zelf liefde vinden, maar het blijkt moeilijker dan hij denkt.

Tickets >

Wallace & Gromit, the curse of the were-rabbit 8+

Uitvinder Wallace en zijn slimme hond Gromit gaan de strijd aan met een monsterlijk konijn. Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit staan voor een enorme uitdaging: ze moeten het mysterieuze weerkonijn, dat hun stad plaagt, zien te vangen. Daar hebben ze al hun fantasie, vindingrijkheid en slimheid voor nodig. Een aanstekelijke, absurde, vriendelijke klei-animatie-horror voor de hele familie, met veel liefde en oneindig geduld gemaakt.

Tickets >