Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen 2019 worden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 2 februari.

Het prentenboek van het jaar 2019 is ‘Een huis voor Harry’, geschreven door Leo Timmers. Het gaat over de dikke kater Harry die liever niet naar buiten gaat, want binnen is het veiliger. Tot zijn vriendin Vera, een vlinder, hem vraagt om tikkertje te spelen. Maar hij raakt haar kwijt, want zij is veel sneller. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel Bibliotheken natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! 

De Bibliotheken in Haarlem & Zandvoort

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! Op woensdagmiddag 23 januari wordt er voorgelezen en zijn er een aantal leuke voorstellingen. Op zaterdag 26 en zondag 27 januari is er het gezellige Peuterfestival in Het Cultuurgebouw met o.a. Dirk Scheele.


Het voorleesontbijt 

23 januari 09:15 - 10:15 uur | Diverse vestigingen | Toegang: GRATIS

Kom gezellig met je peuter luisteren naar een mooi verhaal en broodjes eten op dit ontbijtfeestje. Zin in zo’n verhaal met een ontbijtje? Je bent van harte welkom! Vergeet niet je biebkaart mee te nemen, dan kun je na het ontbijt gelijk een flinke stapel boeken mee naar huis nemen.

Voor peuters en hun ouders, opa en oma of de oppas. Reserveer per persoon een kaartje.Miauw - poppentheater

30 januari 12:30 -15:15 uur | Bibliotheek Zandvoort | Toegang: GRATIS

Kom je ook naar de poppenkastvoorstelling over het prentenboek 'Een huis voor Harry'? Reserveer gelijk een gratis kaartje. Harry is een échte binnenkat. Maar als Vera de vlinder buiten tikkertje wil spelen, dan wil Harry dat ook best eens proberen. Dus gaat Harry Vera achterna en beleeft een spannend avontuur.

Een poppenkastvoorstelling met liedjes en verhalen door Poppentheater Madelief naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry. Zodra de gordijntjes opengaan begint de magie. Als je wilt mag je ook meedoen.

Heb je zin in dit feestje reserveer dan gelijk een kaartje. En breng jij je papa of mama of je oppas mee, reserveer ook voor hun een kaartje.

Als je voor de poppenkastvoorstelling van half één komt zorgen wij voor een lekkere lunch. Net als bij Broodje Bieb. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.Theatervoorstelling: Een huis voor Harry

3 februari 15:00-15:45 uur | Bibliotheek Haarlem Centrum | Toegang: € 2,50 leden, € 5,- niet leden

Harry is een huiskat en gaat voor het eerst buitenspelen. Wat voor avonturen gaat hij buiten beleven? Je ziet het in de theatervoorstelling.

Harry is een kat die bijna altijd binnen zit. Maar dan komt vlinder Vera aan fladderen en wil graag tikkertje spelen met Harry. Hij gaat mee naar buiten, maar verdwaalt plotseling! Hoe komt hij nu weer naar huis toe? Alleen Vera de vlinder weet de weg. Maar waar is Vera? Help jij Harry Vera te vinden?

De theatervoorstelling gaat over het boek 'Een huis voor Harry', geschreven door Leo Timmers. De voorstelling wordt opgevoerd door Ton Meijer. Hij is acteur en zijn voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bekroonde kinderboeken. Ton Meijer heeft in de Bibliotheek al eerder een voorstelling verzorgd ('Aadje Piraatje').
   

Poppenkastvoorstelling: Jan Klaassen en de baby

6 februari 15:00-15:45 uur | Bibliotheek Haarlem Noord | Toegang: GRATIS

Jan Klaassen en Katrijn hebben een baby waar ze voor moeten zorgen. Gaat dat wel goed? Je ziet het in de poppenkastvoorstelling!

Jan Klaassen en Katrijn hebben een baby waar ze voor zorgen. Katrijn moet wat boodschappen doen en vraagt Jan Klaassen om op de baby te passen. Maar dit gaat niet helemaal goed! Wat moet Jan Klaassen doen? Wat heeft een baby nodig? En dan ontsnapt de baby...! En Jan Klaassen wil ook even slapen…

Ook benieuwd hoe dit avontuur met die domme Jan Klaassen afloopt? Reserveer dan gelijk een kaartje voor jezelf en voor je kind.


De Bibliotheek Haarlemmermeer

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! Op woensdagmiddag 23 januari wordt er voorgelezen en zijn er een aantal leuke voorstellingen. Op zaterdag 26 en zondag 27 januari is er het gezellige Peuterfestival in Het Cultuurgebouw met o.a. Dirk Scheele.Peuterfestival 

Za. 26 en Zo. 27 januari 10:00-16:00 uur | Het Cultuurgebouw | Toegang Passage: GRATIS

Het Peuterfestival wordt al voor de achtste keer georganiseerd! Dit bruisende evenement speciaal voor kinderen tot 4 jaar is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer. Het wordt een ontspannen en gezellig weekend waarin cultuur voorop staat. Want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!
Berend Botje ging uit varen

Wo. 30 januari 14:30 -15:30 uur | Bibliotheek Nieuw-Vennep | Toegang: GRATIS

Poppentheater ‘De Toverfluit’ speelt Berend Botje. Hij vaart vandaag niet naar Amerika maar naar een onbewoond eiland! Hij heeft een schatkaart gevonden op de zolder van zijn opa en gaat op zoek. Maar is dat eiland wel zo onbewoond? Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
Toeloeloe en Harrie - Het circus komt 

Wo. 6 februari 14:30-15:30 uur | Bibliotheek Hoofddorp-Floriande | Toegang: GRATIS

Toeloeloe en Harrie zien een prachtige circustent. Er komt muziek uit de tent, voorzichtig nemen Toeloeloe en Harrie een kijkje! In deze vrolijke voorstellingen voor kinderen van 2 tot 6 jaar wordt verteld, gezongen en poppenkast gespeeld.


De Bibliotheek Velsen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Velserbroek en IJmuiden natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten!


Poppenkastvoorstelling Harry zoekt een huis

23 januari 2019 van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek IJmuiden | Toegang: GRATIS
25 januari 2019 van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Velserbroek | Toegang: GRATIS

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de poppenkastvoorstelling Harry zoekt een huis in de Bibliotheek. Kan jij samen met Raaf, Harry helpen een huis te vinden?
Tijdens de voorstelling van Theater Poppengrollen, gebaseerd op het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’, geniet je lekker van een krentenbol en een sapje. Aanmelden voor beide voorstellingen via de website of bij de balie. Vol is vol.Bibliotheek IJmond-Noord

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek in Beverwijk en Heemskerk natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten!

Poes Pip verdwaalt

2 februari 2019 van 16:15 tot 17:15 | Bibliotheek Heemskerk | Kosten: 7,50

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de voorstelling Poes Pip verdwaalt geïnspireerd op het thema uit het Prentenboek van het jaar Een huis voor Harry. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.