Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen 2020 worden op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 1 februari.

Het prentenboek van het jaar 2020 is ‘Moppereend', geschreven door Joyce Dunbar en Petr Horácek. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel Bibliotheken natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! 

De Bibliotheken in Haarlem & Zandvoort

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! Op woensdagmiddag 22 januari wordt er voorgelezen en zijn er een aantal leuke voorstellingen. Op zaterdag 1 en zondag 2 februari is er het gezellige Peuterfestival in Het Cultuurgebouw met o.a. Juf Roos.

 

Broodje Bieb in Zandvoort

22 januari 2020, van 12:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Zandvoort | Toegang: GRATIS

Kom je tijdens de Nationale Voorleesdagen naar Broodje Bieb? We lezen voor uit het prachtige prentenboek Moppereend.

Het zijn de Nationale Voorleesdagen en daarom lezen we tijdens Broodje Bieb in Zandvoort voor uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend. Kom gezellig met je kind luisteren naar dit leuke verhaal en eet ondertussen een lekker broodje met een stukje fruit. Natuurlijk kun je daarna een grote stapel boeken mee naar huis nemen!

Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

   
 

 

   
   
   
 

De Bibliotheek Haarlemmermeer

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten! Op woensdagmiddag 22 januari wordt er voorgelezen en zijn er een aantal leuke voorstellingen. Op zaterdag 1 en zondag 2 februari is er het gezellige Peuterfestival in Het Cultuurgebouw met o.a. Juf Roos.

 

Peuterfestival 

Za. 1 en Zon 2 februari 10:00-16:00 uur | Het Cultuurgebouw | Toegang Passage: GRATIS

Het Peuterfestival wordt al voor de negende keer georganiseerd! Dit bruisende evenement speciaal voor kinderen tot 4 jaar is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer. Het wordt een ontspannen en gezellig weekend waarin cultuur voorop staat. Want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

   

Wapperkids – Niet gek, niet raar, MOPPER mee met een gebaar!

Vrijdag 24 januari 15:00 -15:45 uur | Bibliotheek Hoofddorp-Centrale | Toegang: GRATIS

Moppereend moppert erop los! Met Wapperkids ga je op ontdekkingstocht met of in leuke prentenboeken die aansluiten bij het prentenboek van het jaar 2020: Moppereend. Mopper! Waggel! Gebaar!

Je zult zeker niet stilzitten tijdens deze voorstelling. En dat is niet gek en niet raar!

Voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.   
 

 

   
   

 

De Bibliotheek Velsen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Velserbroek en IJmuiden natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten!

Voorstelling De Mopperwolk in Velserbroek & IJmuiden (2+)

24 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek IJmuiden | Toegang: GRATIS
29 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Velserbroek | Toegang: GRATIS

Kom naar de interactieve voorstelling ‘De Mopperwolk’ van Marianne van Houten. We beleven een dag op de boerderij en kruipen letterlijk in de huid van de dieren.

   

Bibliotheek IJmond-Noord

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek in Beverwijk en Heemskerk natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten!

Kindertheater ZieZus

De bibliotheek doet weer mee aan de Nationale Voorleesdagen 2020 met een leuk programma.

Op 22 januari wordt om 11:00 uur voorgelezen aan de kleinsten met  begeleiders in vestiging Beverwijk en in Heemskerk uit het prentenboek van het jaar Moppereend van Jill Barton. ’s Middags organiseren de  kinderen van de Kamercommissie van 15:00-16:00 uur een leuke middag voor de allerjongsten tot 6 jaar met voorlezen en spelletjes. De Nationale  Voorleesdagen worden afgesloten met een voorstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders in de vestiging in Heemserk.

Kindertheater ZieZus speelt om 16:15 uur de  voorstelling Mopperdemopperdemopper met muziek, dans, liedjes en nog veel meer.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.