Er zijn natuurlijk heel veel musea in Noord-Holland. Het is alleen maar de vraag of jouw kinderen het daar leuk vinden. Als zij er niets aan vinden is het voor jou ook niet fijn om ze bij je te hebben - dan kun je een museum beter zonder kids bezoeken. Maar een museumbezoek als gezinsuitje is natuurlijk wel geweldig leuk - én leerzaam!

Daarom is het handig om te weten welke musea nou echt kindvriendelijk zijn. Bij Museumkids weten ze dat wel. En bij Go-Kids trouwens ook!

Nationale Museumweek in Nederland

Nu is het deze week Nationale Museumweek in Nederland. Dat is dé week om samen musea te ontdekken dé week om samen musea te ontdekken in het thema 'Ontdek samen ons echte goud'. Welke deelnemende musea in Noord-Holland worden door de Museumkids aangemerkt als leuk voor kids?

Andere kindvriendelijke musea in Noord-Holland

Als we naar dit lijstje kijken kunnen we meteen wel stellen dat niet alle musea van Nederland meedoen aan deze Museumweek. Of ten onrechte niet het beroemde label van de Museumkids hebben gekregen. Anders hadden de volgende musea er zéker ook bij gestaan:

En neeeee dan hebben we zéker nog steeds niet alle kindvriendelijke musea in Noord-Holland genoemd hoor. Kijk vooral zelf tussen de musea op onze website, er is genoeg te ontdekken. In deze Nationale Museumweek, maar natuurlijk net zo goed daarna!