In Haarlemmermeer zijn er veel mogelijkheden om te varen, vissen en te zwemmen in de verschillende waterpartijen. Zo heb je natuurlijk de ruim 60 kilometer lange ringvaart die rondom Haarlemmermeer loopt. Maar Haarlemmermeer kent ook diverse recreatieplassen zoals de Toolenburgerplas en de nabij gelegen Kagerplassen (Kaag & Braassem) en Westeinderplassen (Aalsmeer). 

De ringvaart

De ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is de ruim 60 kilometer lange ringvaart die rondom de Haarlemmermeerpolder loopt. De ringvaart behoort tot de boezem van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Tussen de Nieuwe Meer van Amsterdam en de Oude Wetering vormt de ringvaart een onderdeel van de scheepvaartverbinding tussen Amsterdam, Gouda en Rotterdam. Aan de ringvaart bevinden zich diverse monumentale gemalen zoals het Gemaal De Lynden en Gemaal De Cruquius. Langs deze ringvaart bevinden de diverse dorpen van Haarlemmermeer. Vanaf de ringvaart vaar je met gemak naar de Westeinderplassen, de Kagerplassen of de Kleine Poel met talloze jachthavens en eilandjes en ten zuiden daarvan de Groote Poel.

Jachthavens & Bootverhuur

Ontdek de diversiteit van Haarlemmermeer vanaf het water al varend over de ringvaart. Haarlemmermeer kent diverse jachthavens en verhuurlocaties waar je een boot kunt huren en aanmeren. Via Haarlemmermeer is ook het Hollandse Plassengebied goed bereikbaar.

Jachthaven Möllers

Jachthaven Möllers is gespecialiseerd in het verhuren van zeilboten, sloepen en motorbootjes. De jachthaven is gelegen aan de mooie Kagerplassen. De vloot kan zowel enkele pleziervaarders als grote groepen aan.De Kagerplassen zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke dag op het water. Verken alle plassen en de Boerenbuurt met de zeilboot, of ga verder en neem de sloep naar Leiden, de Braassemermeer of de Westeinderplassen. 

Lekker varen op de Kaag

Bootjevankootje

Bootjevankootje, de botenverhuurder uit Rijsenhout, is centraal gelegen aan de Westeinderplassen. Een steenworp van de geweldige Ringvaart! Ze verhuren van motorboot tot varende chaletboot inclusief slaapplaatsen. Ook activiteiten en overnachtingsmogelijkheden. Wil je een dag (of langer) een boot huren om te gaan vissen of gewoon lekker dobberen op het water, dan ben je bij hen aan het juiste adres! 

Ook kanoverhuur

Sloepverhuur Aalsmeer

Sloepverhuur Aalsmeer is een kleinschalig watersportbedrijf op de Westeinderplassen vlakbij Aalsmeer. Geniet van de vrijheid en gezelligheid terwijl je met een boot over de Westeinderplassen vaart: pure ontspanning! Sloepverhuur Aalsmeer is gespecialiseerd in bootverhuur, privé rondvaarten en evenementen met als startpunt de Westeinderplassen. 

Huur een sloepje

Schwegler roei- en motorbotenverhuur

Schwegler is gelegen aan de ringvaart tegenover het Oosteinder natuurgebied. Dit natuurgebied is ca. 40 ha. groot en zeer rustig gelegen. Het is een uitstekende plek om te vissen of van de natuur te genieten. Op 25 minuten varen van af onze locatie kom je op de Westeinderplassen,een uitgestrekt gebied met een plas van 3 bij 5 km. De gemiddelde waterdiepte is 3,5 meter aflopend naar de kant tot ongeveer 1 meter. En op 35 minuten varen vanaf de locatie kom je op het Nieuwe Meer.

Neem je hengel mee!

WSV van Merlenhaven

Deze haven ligt vlakbij het Groenendaalse bos, met kinderboerderij, restaurant en kleine speeltuin. Een overdekt zwembad ligt op 150 meter afstand en naar het centrum van Heemstede is het 10 minuten lopen. De haven heeft 69 ligplaatsen.
 
 

Spaarneborghhaven

De haven ligt vlak voor de eerste brug in het Spaarne richting Haarlem (vanuit het zuiden gezien) en is bij veel watersporters bekend. Het is een leuke stopplaats in de staande mastroute. De haven is landelijk gelegen, een goed chinees restaurant is vlakbij, naar het centrum van Heemstede is het 15 minuten lopen. Het Museum de Cruquius en het populaire winkelcentrum Schalkwijk liggen op fietsafstand. De haven heeft 25 ligplaatsen.

Watersportvereniging de Swaenenburght

Watersportvereniging De Swaenenburght ligt aan de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, bij Halfweg en Zwanenburg. De vereniging telt 140 leden en er zijn 50 ligplaatsen voor boten. 

Geen bootverhuur...