De landelijke intocht van Sinterklaas in 2020 gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus zal publiek niet welkom zijn bij de intocht en zal de locatie niet worden bekendgemaakt.

“Om te voorkomen dat de intocht tóch een grote massa belangstellenden trekt, zien we ons genoodzaakt de locatie dit jaar geheim te houden”, zo schrijft de NTR in een verklaring.

Als er nieuwe, strengere maatregelen komen, kan het gebeuren dat een landelijke intocht alsnog niet doorgaat. Daar gaat de NTR echter niet vanuit. “Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is”, schrijft de omroep.

De intocht is op zaterdag 14 november om 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te volgen.

Coronavirus zet in veel plaatsen streep door sinterklaasintocht

In diverse plaatsen wordt er door het coronavirus dit jaar afgezien van een traditionele sinterklaasintocht. In plaats daarvan broeden sinterklaascomités op alternatieven die coronaproof zijn. De Sint zal in november stilletjes het land binnenkomen. Er zullen dit jaar niet veel intochten zijn en als de Sint ergens wel echt aankomt, dan zal dat niet in het openbaar zijn.

Roet in het eten voor Sinterklaas

De coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen gooien roet in het eten voor de honderden sinterklaascomités in Nederland. De comités beginnen al maanden van tevoren met het plannen van de intocht van de Goedheiligman. Ze regelen vrijwilligers, subsidies en vergunningen.

Welke Sinterklaas intochten gaan wel door in 2020?

Wij van Go-Kids gaan hard op zoek naar de Sint.