Het is weer bijna eind oktober… dus tijd voor Halloween! Wil je Halloween met kinderen vieren? Het kan op verschillende manieren en is geschikt voor alle leeftijden! In dit artikel vind je ideeën voor kleine en grote kinderen. Halloween voor kinderen is hartstikke leuk! Halloween is een oud Keltisch feest op 31 oktober, om het einde van de zomertijd te vieren. Wij vinden het vooral een spannend spooky feest, waarbij iedereen zich zo griezelig mogelijk mag verkleden!

Halloween met kinderen vieren: feest voor peuters en kleuters

Verkleden is niet alleen voor carnaval?

Je hebt nu mooi twee keer per jaar een excuus om de verkleedkleren van zolder te halen. Verkleed je zo griezelig mogelijk. En daar hoort natuurlijk ook schminken bij. Heb je geen verkleedkist, dan hebben wij hier enkele tips:

  • Mummiepak maken van repen stof. Het mummie-kostuum is perfect voor Halloween. Het ziet er ook helemaal niet zelfgemaakt of knullig uit, terwijl je alleen maar je kind in hoeft te wikkelen met repen stof. Het leukste is het wanneer je verband of stof kan vinden die een beetje grijs/bruin is, zodat je kind echt een mummie lijkt. Dit mummiepak is geschikt voor alle leeftijden. Laat het gezicht vrij om het kostuum minder eng te maken.
  • Spook kostuum zelf maken. Heel makkelijk te maken, want het enige wat je nodig hebt is een oud laken. Knip daarin gaten voor ogen en mond en gooi het over je hoofd. 
  • Robot pak zelf maken van dozen. Een robot kostuum is super stoer en makkelijk te maken, heel lekker bewegen kan je kind niet, maar je kan hem wel ontzettend gaaf maken met wat flexibele aluminium buizen. 
  • Zombie Kostuum. Natuurlijk hoort een zombie er ook bij, dus aan de slag. Voor de kleding kun je alles wel gebruiken, als het maar oud en gescheurd is. Licht gekleurde kleding kun je ook mooi versieren. Is het wel oud, maar niet gescheurd? Zet de schaar erin of als je durft met een aansteker brandplekken in de kleding maken. Rafel de mouwen en broekspijpen. In de feestwinkel kun je nepbloed kopen, maar ketchup voldoet natuurlijk ook prima.

Ben je niet het type dat van knutselen houdt? Dan kun je natuurlijk ook hele leuke spannende kostuums online kopen. Check eens onderstaande link, daar vind je hele leuke. Ben je op zoek naar halloween kostuum voor kinderen, bijvoorbeeld een leuk vleermuis skelet kostuum, klein duiveltje, een spook kostuum of een te schattig spin heks kostuum. Kortom er zijn zoveel enge kostuums te vinden, zelfs voor de allerkleinsten.

 

Een griezelverhaaltje lezen

Nee, natuurlijk niet té eng, want je wilt natuurlijk je kinderen nachtmerries bezorgen, maar er zijn hele leuke boekjes over grappige monstertjes of vriendelijke sprookjes. Uiteraard kun je er ook een zelf verzinnen, maar lukt dat nou niet, dan hebben wij hier een paar leuke griezelige boekentips voor je:

  • De Griezels van Roald Dahl: De Griezels is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed en serveren ze levende Kronkelspaghetti als avondeten. Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en hij droomt al jaren van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!
  • Opa's griezelige gasten van Vivian den Hollander: Mila en Tom hebben een fijne oppas-opa. Hij doet altijd leuke dingen met hen. Maar op een dag, als Tom en Mila weer naar opa gaan, schrikken ze van een enorme hagedis die voor het raam zit. Ze rennen achterom, want ze zien opa nergens. Hij blijkt in het schuurtje te zitten en oefeningen te doen. In het schuurtje zien ze nog veel meer bijzondere beesten. Tom is er best bang voor. Om hem van zijn angst af te helpen, laat opa zien dat de dieren helemaal niet eng zijn. Hij laat ze in zijn nek lopen, en de kinderen mogen de dieren zelf vasthouden. Tot er iets gebeurt waar opa heel erg van schrikt.
  • Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon: Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen...
  • Het grote Kluitman griezelboek: Gruwelijk griezelig verhalenboek door de beste kinderboekenschrijvers
    Griezel jij ook graag lekker weg bij een spannend boek of verhaal? Goed nieuws! Met Het grote Kluitman griezelboek kun je wel tien keer genieten van een gruwelijk griezelig verhaal. Vampieren, ­spoken, een griezelbril, horrorclowns en nog veel meer… Dit boek is alleen voor lezers die durven!
    Gerenommeerde auteurs zoals Manon Sikkel, Sanne de Bakker en Marlies Slegers bundelden hun krachten voor dit unieke verhalenboek, een must-read voor iedereen die graag op het puntje van zijn stoel zit als hij leest! Bij elk verhaal is er door diverse illustra­toren een passende illustratie gemaakt.

Verzin een toverspreuk

Zelfs de allerkleinsten vinden het leuk om mee te verzinnen. Wie verzint de leukste en voor het een extra effect kun je natuurlijk een toverstokje gebruiken. Je kunt zelf een toverstok maken van een oude breinaald en deze helemaal omwikkelen met stof en leuke lintjes, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon eentje kopen, bijvoorbeeld een die lijkt op die van Harry Potter.

Knutsel spinnen en heksenhoeden van papier

Van een rondje en vier sliertjes maak je al heel snel een leuk spinnetje. En een spin of heksenhoed kan door de kinderen zelf worden getekend of geschilderd. Of kijk naar leuke Halloween-versieringen die je kunt maken. Geen zin om te knutselen, dan kun je natuurlijk ook eens kijken naar deze leuke versieringen.

Versier een pompoen

Niets is zo verbonden met Halloween als pompoenen. Zelfs met de allerkleinste kun je gemakkelijk pompoenen versieren. Een paar van deze leuke pompoenlantaarns rondom je huis met Halloween geven een gezellige sfeer, vooral wanneer de lichtjes branden. Officieel zijn de lantaarns natuurlijk bedoeld om iedereen bang te maken, maar stiekem zijn ze hartstikke leuk. Een Halloween pompoen is vrij simpel te maken met weinig benodigdheden. Je kunt natuurlijk zelf een Halloween pompoen maken, maar het is ook hartstikke leuk om dit samen met je kinderen te doen! Zo kun je lekker samen een middagje creatief bezig zijn. De kinderen kunnen gezichtjes en figuurtjes op de pompoenen tekenen die jij vervolgens voor ze uit kunt snijden.

Versier mandarijnen als pompoenen

Pompoenen een beetje te groot? Dan kun je ook mandarijnen als pompoentjes gebruiken. Teken er grappige en griezelige gezichtjes op en geef ze mee naar school. Zo hebben ze een griezelig 10-uurtje en dan smaken ze natuurlijk extra lekker.

Speurtocht in het donker

Wellicht voor de oudere kinderen kun je van te voren een aantal pompoenen verstoppen. Geef ze een schatkaart waar de pompoenen ongeveer liggen. Laat ze met vriendjes en vriendinnetjes de route alleen lopen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gezellig meegaan en net doen alsof je van niets weet.

De leukste halloween activiteiten met kids in en om Haarlem

Wil je niet thuis blijven, maar het liefst er eventjes op uit. Uiteraard met de Corona-beperkingen in acht nemend, dan kun je naar deze griezelige activiteiten gaan. Je vindt ze in de omgeving Haarlem, Bollenstreek, Haarlemmermeer, Velsen en Heemskerk.

Halloween disco jump bij Street Jump Haarlem

Weet jij de spoken en griezels te ontSPRINGEN? Ready voor Halloween? Kom dansen, swingen en springen op de spookachtige beats tijdens de Street Jump Haarlem Halloween disco avond. Durf jij het aan? 

Reserveer dan snel een tijdslot

 

Halloween party bij Dance Ballet Center Haarlem

De dansstudio zal omgetoverd worden in een spookhuis. En er zijn allemaal spannende activiteiten zoals: disco, griezel dansworkshop, open podium, prijs voor het beste kostuum, dropspinnetjes happen en ringwerpen om de pompoenen.  Voor Dans Ballet Center heksen, vampiers, weerwolven, of zombies vanaf 6 tot en met 13 jaar.