Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Velsen op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren online binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben ze de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig.

Word een Cyber Agent

Denk jij hackers te kunnen opsporen? Of weet je ze te slim af te zijn? Ontdek het door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leer je alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van jou een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent en kan voorkomen. Je kan niet alleen jezelf, maar ook je omgeving beschermen tegen online gevaar. Zo zorgen we samen voor een veilige digitale wereld!

Huldiging

De beste Cyber Agents uit Velsen worden in december gehuldigd op het Gemeentehuis in Velsen. Gemeente Velsen ziet de Cyber Agents namelijk als de helden van de toekomst. Daarom heeft Jeroen Verwoort, wethouder informatisering en digitalisering, een speciale oproep gedaan:

Kom in actie!

Help jij de Gemeente Velsen om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op https://www.joinhackshield.nl/ (externe link) of download de game in de App store. Op https://joinhackshield.nl/gemeente/velsen (externe link) zie je de scores van de Cyber Agents uit jouw gemeente.

Lukt het jou om de topscore te verbeteren? Zet hem op Cyber Agent, we kunnen je hulp goed gebruiken!

Voor vragen neem contact op met de gemeente via hackshield@velsen.nl (link stuurt een e-mail)