Al vanaf jongst af aan is een bezoekje aan de kinderboerderij een groot succes. Kinderen genieten er van om zo dicht bij dieren te mogen komen om te kijken of misschien wel te aaien. Of het nu gaat om grote paarden en ezels of schattige konijntjes en cavia’s of een pauw met zijn prachtige veren. Uren kunnen ze kijken naar hoe de dieren bewegen, slapen en luieren. Ben je uitgekeken? Dan hebben heel veel kinderboerderijen ook een speeltuin of een gelegenheid om wat te eten of te drinken. Op naar de kippen, schapen, pony's en hangbuikzwijnen: educatief, leuk en gezellig.

Kinderboerderij Hertenkamp de Houthoeve in Bloemendaal

Nieuwsgierige geitjes, afwachtende hertjes, brutale bokken, prachtige pauwen, een stoere ezel, lieve lammetjes en schaapjes en een aanhankelijke koe; dit zijn de bewoners van de Hertenkamp Bloemendaal. In het prachtig aangelegde park kan je een heerlijke wandeling maken met de kinderen. Een rondje Hertenkamp is precies genoeg om ze even uit te laten! Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderij De houthoeve in Haarlem

Een grote groene oase in de stad. Heerlijk om rond te struinen met de kinderen in alle seizoenen. Je vindt hier de kinderboerderij hertenkamp De Houthoeve met allerlei verschillende dieren om te bekijken en te aaien, maar ook een hele leuke speeltuin voor de kleinste bezoekers. Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderij Dierenvreugd in Nieuw-Vennep

Op de kinderboerderij wonen verschillende dieren zoals konijnen , cavia's, schapen, geiten, varkens, ezels, kippen en ander pluimvee en nog veel meer. De dieren worden dagelijks verzorgd door volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke handicap onder leiding van de begeleiders (beheerders) van stichting Ons Tweede Thuis. Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderij Poelepetaat in Lisse

Op Kinderboerderij Poelepetaat wachten tientallen schattige boerderijdieren op jouw bezoek! De vele nieuwsgierige geitjes, knorrende varkens, lieve shetlanders en knuffelachtige konijntjes maken een bezoek aan de kinderboerderij van Kasteel Keukenhof een hartverwarmende ervaring voor het hele gezin. Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderij De Baak in Beverwijk

De Baak is niet alleen een kinderboerderij, maar ook een educatiecentrum voor natuur en milieu. Er zijn verschillende gebouwen, zoals het knaagdierenverblijf, drie pluimveehokken, een watervogelverblijf met vijver. Op de grote dierenweide is ook een schuilverblijf voor de geiten of andere dieren. Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderij Het Nijmanshofje in Haarlem

Gezellige kinderboerderij met voor iedereen wat wils. Een knuffelhoek waar de kinderen echt met de beesten kunnen knuffelen (onder begeleiding) maar ook helpen met eendjes voeren, de pony borstelen of de konijnenhokken verschonen. Leerzaam en leuk! Er zit ook een speeltuin bij, dus mocht je even willen glijen van de glijbaan, dan kan dat ook! Klik hier waar je deze kinderboerderij kunt vinden ►

Kinderboerderijen in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer vind je een heleboel kinderboerderijen. Kinderboerderijen zijn leuk voor zowel peuters als iets oudere kinderen. Ze kunnen de leukste kinderboerderijdieren bekijken en misschien met sommigen zelfs spelen. Wanneer je op het juiste moment komt, kun je misschien nog pasgeboren dieren zien. Dat is pas leuk!

Kinderboerderijen met educatiecentrum

Veel kinderboerderijen hebben ook een speelpark. Hier kunnen wat oudere kinderen zich ook heerlijk vermaken op de glijbanen en klimrekken. Laat ze met vriendjes en vriendinnetjes lekker spelen. Een leuk uitje voor het hele gezin dus! Sommige kinderboerderijen hebben dieren die je niet zo snel op de kinderboerderij zou verwachten. In de buurt van Haarlemmermeer kun je ook kinderboerderijen vinden met een educatiecentrum. Daar kunnen de kleintjes bijvoorbeeld meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Hier leren ze meer over de natuur en de dieren die er op de boerderij rondlopen. Zo leren de kleintjes over de dieren die ze zelf kunnen zien lopen zoals de schapen en geiten, maar ook over de kleine insecten die ze niet zo snel zelf zien. Welke rol spelen deze dieren op de kinderboerderij? De mensen die de kinderboerderij draaiende houden kunnen alles vertellen over de dieren en de natuur.

Een dagje naar de kinderboerderij is een leuk uitje bij lekker weer. Bij sommige kinderboerderijen in de buurt van Haarlemmermeer vind je ook terrassen. Als ouder kun je dan genieten van een lekker hapje en drankje terwijl de kleintjes de kinderboerderij ontdekken. 

Zorgboerderij De Landyn

De Landyn is gespecialiseerd in biologische teelt. Er is een eigen boerderijwinkel en zij zijn ook een zorgboerderij. We hebben een kleinschalig bedrijf (2,9 ha land), waar we op biologische wijze groenten en kruiden verbouwen.

Biologische boerderij

De Olmenhorst in Lisserbroek

Wanneer je een bezoek brengt aan De Olmenhorst, zul je verrast zijn over het grote aanbod in hun Landgoedwinkel. Uiteraard verkopen zij het biologische fruit uit de boomgaarden en een groeiende reeks Olmenhorst producten zoals; de alom bekende vruchtensappen, appelmoes en honing. In het voorjaar, als de fruitbomen hun bloesem dragen, organiseren ze de Appelparade. In het najaar, als de bomen hun fruit dragen, organiseren ze de Zelfplukdagen. Daarnaast zijn er op het Landgoed jaarrond nog meer andere leuke activiteiten te beleven.

Zeker een bezoekje waard!

Kinderboerderij bij tuincentrum de Oosteinde in Hillegom

Kom dieren aaien en ontspannen op het terras van Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom. Heerlijk even genieten op het koffieterras van een drankje en een lekker hapje eten bij Tuincentrum de Oosteinde in Hillegom, terwijl de kids hun gang kunnen gaan bij de kinderboerderij met speelweide. De kinderen kunnen genieten van de twee hangbuikzwijntjes Brammetje en Binky. Zij zijn vanaf dag één al populair op de kinderboerderij. 

Neem gelijk een plantje mee!

Geitenkaasmakerij Van Dorp in Weteringbrug

In Weteringbrug is de biologische geitenboerderij van Erwin en Monique van Dorp te vinden. Zij houden daar de witte saanengeiten en de bruine toggenburgers. In de kaasmakerij wordt de verse geitenmelk ambachtelijk verwerkt tot biologische geitenkaas. Deze producten kun je kopen in de boerderijwinkel of bestellen via de website. Ook kun je er biologische koeienkaas kopen. 

Heerlijke geitenkaas

Kinderboerderij Dierenvreugd

Kinderboerderij Dierenvreugd is gevestigd in het Piet van Houtenpark aan de Zuiderdreef 2a in Nieuw Vennep. De kinderboerderij is leuk voor jong en oud, zo is er van alles te zien en te doen. Ga eens een kijkje nemen bij de schapen, de geitjes, het paard en de ezels, bewonder de mooie vogels in de volière en knuffel met de konijnen en cavia's in de knuffelruimte.

Op maandag gesloten voor publiek

Tropische tuin Rozen & Radijs in Burgerveen

Bij Rozen & Radijs, in de tropische tuin waar de schildpadden, vissen en vogels leven, kunnen de kinderen zich helemaal uitleven tijdens een kinderfeestje! Zij bieden de mogelijkheid zelf een leuk kinderfeestje samen te stellen uit hun aanbod, zoals een Piratenspel, zelf speltkoekjes bakken, kookworkshop met bio- en seizoenproducten of creatief een bloemstukje maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Nieuwsgierig? 

Pluk eens zelf je bloemen!

Informatieboerderij Zorgvrij in Spaarnwoude

Kom heerlijk spelen in de grote speeltuin of dieren aaien in de kinderboerderij, maar je kunt ook kijken hoe de koeien gemolken worden of een speurtocht doen in Spaarnwoude. Op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven. De boerderij ligt in recreatiegebied Spaarnwoude, waar je ook heerlijk kunt wandelen, fietsen, skeeleren en heb je dorst gekregen, dan kun je ook een lekker ijsje of drankje kopen bij pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen.

Zeker de moeite waard!

Kinderboerderij bij tuincentrum de Oosteinde in Vijfhuizen

Kom dieren aaien en ontspannen op het terras van Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen. Heerlijk even genieten op het koffieterras van een drankje en een lekker hapje eten bij Tuincentrum de Oosteinde in Vijfhuizen, terwijl de kids hun gang kunnen gaan bij de kinderboerderij met speelweide. 

Koop meteen wat plantjes!