HOERA het is een jongen....

Op zondag 8 november om 22.25 uur is zwarte neushoorn Naima voor de derde keer moeder geworden. Een bijzondere geboorte omdat er in Nederland pas twee keer eerder een zwarte neushoorn geboren werd. Dat was in 2017 en 57 jaar geleden in Diergaarde Blijdorp! En nu, november 2020, deze kleine jonge man. 

Gefeliciteerd Diergaarde Blijdorp!

De zwarte neushoorn Naima van Diergaarde Blijdorp is zo’n 480 dagen zwanger geweest van haar tweede kalf, een kleine 15 maanden dus. Dit is overigens heel normaal voor een zwarte neushoorn, de moeder is gemiddeld zo’n 15 tot 16 maanden zwanger.

Neushoorns worden bedreigd

Door middel van webcams kon je de bevalling live meekijken. Het kalf van Naima is zeer welkom omdat de Zwarte Neushoorn ernstig wordt bedreigd. Er leven nog zo’n vijfduizend van deze grote dieren in het wild.

Wist je dat?

  • De baby neushoorn 2 jaar lang melk drinkt bij haar moeder 
  • Een mannetjes neushoorn een bul heet en een vrouwtjes neushoorn een koe  
  • De meeste neushoorn babytjes worden geboren in het regenseizoen  

Wil je de zwarte babyneushoorn volgen?

Ben je ook zo benieuwd hoe het nu gaat met de baby zwarte neushoorn? Kijk op de website van Diergaarde Blijdorp voor de webcams en voor meer informatie.

Diergaarde Blijdorp is in ieder geval tot en met woensdag 18 november gesloten voor bezoekers. Dit in verband met de aangescherpte richtlijnen tegen het coronavirus.