De pepernoten liggen inmiddels alweer in de winkel net zoals veel andere lekkere snoepgoed. Ook al duurt het nog wel eventjes voordat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Op zaterdag 17 november 2018 komt Sinterklaas aan in de gemeente Zaanstad. Natuurlijk met Pakjesboot 12, maar je weet het nooit wat er nog allemaal kan gebeuren...

De aankomst zal in het dorpje Zaandijk zijn en van daaruit zal de optocht naar de beroemde Zaanse schans zijn. Een prachtige omgeving waar Sinterklaas kan genieten met zijn Pieten. Het is een typisch oer-Hollandse omgeving waar Sinterklaas welkom is.

Dus laat het feest maar beginnen!! Sinterklaas komt er weer aan en iedereen is weer welkom op het KINDERFEEST van 2018!!!

Sinterklaasjournaal 2018

De Zwarte Pieten en Sinterklaas beleven namelijk nog wel eens wat avonturen! Net zoals elk jaar zal daarom het Sinterklaasjournaal van 12 november 2018 weer elke werkdag te bewonderen zijn om 18:00 uur. Wat er allemaal gaat gebeuren of Sinterklaas en de Pieten weer op tijd aankomen in Zaandijk, is altijd een verrassing. In ieder geval is het live te volgen zijn bij de NTR rond 12.00 op 17 november. Dus zorg ervoor dat dit alvast in je agenda staat!!


Sinterklaas intochten in de regio Haarlem

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen zijn er nog veel meer leuke intochten en evenementen. Daarom vind je hier de leukste op een rijtje:


Hillegom

Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn pieten weer in Hillegom aan op 17 november 2018 om 10:30 uur. Langs de gehele kade kan er naar de Sint gezwaaid worden, waarna hij bij het gemeentehuis zal worden ontvangen door de burgemeester. Later op de ochtend kan het feest echt losbasten met de pietendisco.

IJmuiden

Het programma start om 12.00 uur aan de Loswalkade op 17 november 2018. De Sint arriveert rond 12.20 uur en vertrekt vanaf daar richting het Kennemerplein. Rond 13.30 uur komt de stoet aan op het Kennemerplein en vervolgt de route om 14.00 uur naar Velserhof.

Lisse

Het duurt nog even, maar Sinterklaas is al onderweg naar Nederland en ook dit jaar slaat hij Dorpshart Lisse niet over! Sint en zijn pieten verwachten op zaterdag 17 november om 13:00 aan te komen bij de brug over de ringvaart. Zij zullen opgewacht worden door burgemeester Lies Spruit die de Sint zal verwelkomen. Na aankomst zullen Sint en zijn pieten vertrekken richting het Dorpshart.

Bennebroek

Sint Nicolaas zal omstreeks 13:15 uur aan de Ringvaart ter hoogte van de J. van Heemskerklaan aanmeren. Om 13:45 uur zal een rijtoer door het dorp van start gaan. Om 14:15 uur zal een stop gemaakt worden op de Zwarteweg, alwaar burgemeester E.J. Roest, Sinterklaas zal verwelkomen.

Marsmanplein in Haarlem-Noord

Op zaterdag 17 november is het eindelijk zover en zal Sinterklaas na een lange reis om 14:00 uur op spectaculaire wijze zijn entree maken op het Marsmanplein. Met veel Pieten, muziek, gezelligheid en heel veel strooigoed wordt hier de intocht feestelijk gevierd. Vanaf 12:30 uur zetten de eerste Pieten het plein al op stelten, samen met Bruno de Marsman en danseressen.

Heemstede

Sinterklaas komt op zaterdag 17 november omstreeks 11.30 uur met de boot aan bij de Herfstlaan (bij het molentje). Kom voor een 'Meet and Greet' met Sint en Piet naar Heemstede! Vraag een handtekening, geef een handje of tekening of maak een selfie. Ook de glutenvrij-piet is weer van de partij, herkenbaar aan groen/witte kleding.

Hoofddorp

Sinterklaas komt aan in Hoofddorp! Op zondag 18 november legt hij rond 11.30 uur aan bij de steiger van hotel/restaurant De Beurs bij het Beursplein. Na de intocht komt hij om 12.00 aan op het Raadhuisplein. De Sint wandelt vervolgens door het Centrum.

Zandvoort

Het is gelukkig weer zover: Sinterklaas maakt zijn intocht op 18 november om 12:00 in Zandvoort aan Zee! Om 12.00 uur komt de Goedheiligman met zijn pieten aan op het strand van Zandvoort aan Zee ter hoogte van de rotonde (Jutters Mu-ZEE-um). Daarna gaat hij te paard door de Kerkstraat naar het Raadhuis waar de Burgemeester hem ontvangt en de kinderen liedjes gaan zingen.

Vogelenzang

Op zondag 18 november komen de Sint en zijn Pieten ons mooie dorp Vogelenzang bezoeken. Dit jaar willen we de Sint en zijn Pieten kennis laten maken met spelletjes van vroeger. We organiseren voor hem en de kinderen een Oud-Hollandse middag. Om 13.00 uur zullen de Sint en zijn Pieten aankomen op het dorpsplein bij de Coop. 

Haarlem

In Haarlem komt de Sint op zondag 18 november over de mooie oude Spaarne aanvaren. De Stoomboot komt om circa 13:00 uur aan samen met een lint aan bootjes over het Spaarne uit de richting van Heemstede. Daarna gaat Sint op zijn paard Amerigo ineen  optocht naar de Grote Markt waar hij rond 14.15 uur door onze Burgermeester ontvangen wordt. 

Jan van Goyenstraat in Heemstede

Sint op het dak is al vele tientallen jaren een bekend evenement, niet alleen in Heemstede maar ook in de wijde omgeving. De hele dag lopen er zwarte pieten in de winkelstraat om snoep uit te delen aan de jeugd. Op 18 november om ongeveer half vijf komt dan de bus met de Pietenband de straat in rijden en dan begint het feest pas goed. Er wordt druk geoefend met zingen, want na enige tijd komt de Goedheiligman zelf op het dak van Spring.

Spaarndam

Op 24 november komt Sinterklaas traditiegetrouw weer aan op de kolk. Sinterklaas wordt welkom geheten door de burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Op de kolk wordt Sinterklaas toegezongen door ouders en kinderen, samen met kinderen van het zangkoor Lalalau en met medewerking van de Pietenband. Zingen jullie ook mee uit volle borst met alle bekende Sinterklaasliedjes?

Santpoort

Zaterdag 24 november komt Sinterklaas weer naar Santpoort. Daar gaan we natuurlijk met alle kinderen weer een fantastische middag van maken. De toegang is gratis en iedereen is welkom. We vertrekken 14.15 uur vanaf het landje van Scholz(hoek Middenduinerweg/Enschedélaan) richting het Broekbergerplein.

Schalkwijk in Haarlem

Zaterdag 24 november Sinterklaas intocht in winkelcentrum Schalkwijk.