Joehoe, vandaag is het maandag 13 januari en jawel het is vandaag Badeenddag. 

De oorsprong ligt in januari 1992. Toen 29.000 rubberen eendjes van een vrachtschip de Pacific Ocean afvielen. In 2007 hadden de eendjes 27.500 kilometers afgelegd. Sommige eendjes zijn nog steeds te vinden rondom de wateren van Australië, Indonesië, Zuid-Amerika, de Bering zee, de Artische Oceaan en in de Atlantische Oceaan.

De leukste babyfoto’s zijn misschien wel die van je kindje in bad. Maar wanneer je jouw baby op die manier op de foto wil zetten, zorg er dan alsjeblieft voor dat je het fototoestel al bij de hand hebt. Want de meeste ongelukken in de badkamer gebeuren als mama nét even een handdoek gaat halen, of de telefoon opneemt, of het fototoestel gaat pakken…

Dus pak alle eendjes die je maar kan vinden uit je inventaris en geef ze vandaag een speciale plek in je kamer of ga samen met je eendjes de hele dag lekker in bad zitten, het kan allemaal!!

♥ Geen eendje in huis? Koop een geel eendje voor in bad

Neem je badeend mee naar het zwembad!

Trek je zwemkleding maar vast aan, hierbij onze tips voor  zwemplekken op een rij. Ga lekker baantjes trekken of vrij zwemmen bij een zwembad in de omgeving Haarlem! Bekijk hier een overzicht van alle zwembaden op een rij. 

Alle eendjes zwemmen in het water

Je kunt natuurlijk ook heerlijk zingen en dansen op dit leuke kinderliedje, alle eendjes zwemmen in het water!

Speciale badeendjes, grote badeend, lieve gele eendjes voor in bad, goedkope badeendjes.

Grote eendjes, kleine eendjes, mooie gele eendjes, speciale eendjes, goedkope badeendjes of luxe eendjes voor in bad. Je kan helemaal losgaan qua de keuze aan eendjes. Welk drijvend speelgoed badeendje vind jij het leukste?

Waarom is een badeend geel vroegen wij ons af?

Wij vroegen ons af; ‘waarom is een badeend geel’? Een kuiken van een kip is geel maar een pijltje, zoals jonge eendjes worden genoemd zijn helemaal niet geel. Waarom ga je dan niet met een lief klein badkuiken in bad?

Over het algemeen zijn vrouwtjes eenden bruin en dat is een veilige schutkleur in de natuur. Jonge pasgeboren eendjes hebben een pluizig bruingele veren.  Er zijn eenden die een tekort hebben aan melanine, die afwijking zorgt ervoor dat er wilde eenden zijn die als zij jonge eendjes baren dat die geel zijn. Als die jonge eenden volwassen worden dan worden ze wit.

In de jaren ’40 bedacht de Amerikaanse kunstenaar Peter Ganine een eendje als drijvend stuk speelgoed. Uiteindelijk was het Ernie, ja Ernie van de Amerikaanse Sesamstraat die het gele eendje extra populair maakte door erover te zingen. Ernie zijn stem is trouwens van Jim Henson.

Wie weet heeft Peter wel een witte eend gespot en bedacht hij daarom dat een badeend geel moest zijn. Of Peter vond geel gewoon een mooie opvallende en frisse kleur voor drijvend speelgoed. Kinderen houden nou eenmaal van primaire kleuren.

En nog een lesje over eenden. Een mannetjeseend noem je een woerd. Een vrouwtjeseend is gewoon een eend en een baby van een woerd en een eend noem je pijltjes. Jonge eenden worden ook wel pullekes of pulletjes genoemd.

Ontdek alles over de eenden voor in bad op Wikipedia

In bad met Dustin Duck, de zwarte Inntel Hotels badeend

Wij stellen je graag voor aan Dustin Duck! Dustin Duck is de zwarte badeend mascotte van Inntel Hotels. Kies jij voor een verblijf in een van de Inntel Hotels in Nederland en heb je gekozen voor een van de heerlijke Spa & Wellness hotelkamers dan kom je Dustin Duck tegen op de badrand. Of zou Dustin Duck al stiekem aan het badderen zijn en op je wachten in bad?

Dustin Duck is misschien wel het beroemdste zwarte eendje van Nederland, Dustin Duck heeft zelfs een eigen Instagram account, volg @InntelHotelsDuck voor alle kwakende badder belevenissen. Wil jij ook zo'n mooi zwart eendje? Die kun je hier komen.

Eendje knutselen

Je kunt natuurlijk ook een leuk eendje knutselen van wc-rollen en gekleurd papier!

Veel plezier!

update: 13 januari 2022: Jasmijn