Pieperdepieppiep: Je naam in Morse Code

Vandaag op 11 januari  is het Leer Je Naam in Morse Code Dag. Geinig en handig. Leuk om in plaats van letters de piepjes onder de knie te hebben. Of: om die tenminste eens te horen. 11 januari is de dag waarop in een ver verleden, in 1837, morsecode voor het eerst aan het publiek werd gedemonstreerd. 

WAT IS MORSECODE?

Morsecode bestaat al meer dan 150 jaar en wordt nog steeds elke dag gebruikt! Morsecode is uitgevonden door Samuel Morse. Het verhaal gaat dat Samuel op reis was toen hij een brief kreeg Dat zijn vrouw was overleden tijdens de geboorte van hun vierde kind. Deze brief bleek zolang onderweg te zijn geweest, dat toen hij thuiskwam voor de begrafenis, zijn vrouw allang begraven was. Sindsdien is Samuel Morse op Zoek gegaan naar manieren om op snellere wijze op lange afstand te communiceren. 
Al tijdens zijn studie was Samuel geïnteresseerd in Elektrotechniek en magnetisme. Samen met een vriend (die wetenschapper was in elektrotechniek) Vond hij een apparaat uit  dat pulsen op lange afstanden kon versturen.
De telegraaf was geboren!
 
Nu moest Samuel nog een "Taal" Uitvinden die via de telegraaf verzonden kon worden. Samuel zette elke letter van het alfabet om in korte en lange pulsen en de morsecode was geboren. 

Want, tja… De telegraaf is nauwelijks meer in gebruik voor de gewone mens. Toch eens horen? Dat kan!