Kun jij fantastisch zingen en zie je jezelf al schitteren in de videoclips van Kinderen voor Kinderen? Meld je dan vanaf dinsdag 14 september aan voor de audities voor Koor 43.

Foto Credits: Wiebke Wilting

Audities, Koor en liedjes KINDEREN VOOR KINDEREN

Kom jij auditie voor Koor 43 doen?

Alle talenten opgelet: de audities van Kinderen voor Kinderen gaan bijna weer van start. Kun jij goed zingen en droom je er altijd al van om in de spotlights te staan? Dan is dit je kans. De audities zijn dit jaar anders dan gebruikelijk.

AUDITIES

Kun jij fantastisch zingen en zie je jezelf al schitteren in de videoclips van Kinderen voor Kinderen? Meld je dan vanaf dinsdag 14 september aan voor de audities voor Koor 43.

Auditie doen kan alleen als je op 20 november 2021 zeven jaar of ouder bent, in Nederland woont en nog niet in groep 8 zit. En je moet natuurlijk ook heel goed kunnen zingen!

Je kunt je aanmelden tot en met woensdag 6 oktober 2021.

Moet je veel ervaring hebben om audities te doen?
Dat hoeft niet, maar we zoeken echt TOP-talent. Zingen en dansen bij Kinderen voor Kinderen kost veel tijd en energie en het niveau is hoog.
 
Zoeken jullie ook danskinderen?
Nee, we zoeken geen danskinderen. Onze dansers zijn leerlingen van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam.
 

Aanmelden Kinderen voor Kinderen

Lees onderstaande informatie héél goed door, samen met je ouders/verzorgers en vul dan samen het formulier in. Let hierbij op dat je de gegevens van de auditant invult. We verwachten ook dit jaar héél veel aanmeldingen dus we kunnen niet garanderen dat je na je aanmelding ook een uitnodiging krijgt voor de tweede ronde.

Eerste ronde online auditie doen

Ronde 1 zal online plaatsvinden. Bij het aanmelden voor de audities voor koor 43 dien je een zangvideo mee te sturen. Deze video zal, net als bij een echte auditie, beoordeeld worden door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen.  

Zangfragment

We ontvangen graag een zangvideo van het liedje Worden wat je wil.

Let hierbij op het volgende:

 • Zing 1 keer het refrein;

*LET OP: stuur niet het hele liedje op! Alleen inzendingen met het refrein worden beoordeeld door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen.  Wil je nog even oefenen met de hele versie? Dat kan hier: 

Zij beoordelen 1 video per persoon.

 • Zing mee met de instrumentale versie. Die vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=aDob3Khm6oQ
 • Zorg ervoor dat je goed in beeld bent en dat de audio goed te horen is. Een handige tip is om je ouders te laten filmen of je telefoon neer te zetten;
 • Zorg dat je de muziek afspeelt op een extern muziekboxje en niet op het apparaat waarmee je je video opneemt;
 • Zing alleen en dus niet in een duo of met meerdere kinderen tegelijk;
 • We ontvangen graag alleen het zangfragment, je hoeft je niet voor te stellen.

Uploaden auditievideo:

Zij willen je vragen de video verborgen te uploaden op YouTube en de link te kopiëren naar het veld in het aanmeldformulier. De video staat niet openbaar en dus kunnen alleen de mensen met de link de video bekijken.

 • Let op: zorg ervoor dat je eerst de video upload, link kopieert en vervolgens het aanmeldformulier invult want de link naar de video heb je direct nodig.  

  Hieronder vind je meer informatie over hoe je de video verborgen kan uploaden:

  Stap 1: log in op www.youtube.com / of maak een account aan als je dit nog niet hebt
  Stap 2: klik rechtsboven in het scherm op de videocamera 'maken' en kies video's uploaden
  Stap 3: kies je video bij 'bestanden selecteren
  Stap 4: Vul de gegevens in bij 'details'

Bij videotitel vul je de voor- en achternaam in van de auditant.

Belangrijk! Je bent verplicht om te vermelden wie het publiek is. Beide opties zijn mogelijk omdat de video op verborgen komt te staan.

Met de punten description, thumbnail en playlists hoef je niets te doen. Deze mogen leeg blijven. Klik vervolgens op VOLGENDE

 • Stap 6: De pagina’s ‘video-elementen’ en ‘checks’ mag je overslaan. Hier hoeft niets ingevuld te worden. Klik vervolgens op VOLGENDE
 • Stap 7: Kies bij de laatste stap ‘zichtbaarheid’ hier de optie 'verborgen' en dus NIET privé of openbaar.
 • Stap 8: Klik op opslaan
 • Stap 9: Onder in het scherm tref je de videolink. Klik op het icoon rechts van de link om de link te kopiëren.  

Auditiefragment

Worden wat je wil
Jij kan worden, worden wat je wil
Waarmee maak jij ’t verschil?
Zoveel dingen die je later kunt doen
Vanaf nu tot aan je pensioen

Jij kan worden, worden wat je wil
Waarmee maak jij ’t verschil?
Wat vind je leuk en wat is jouw talent?
Je bent echt iets geworden
Als je bent wie je bent
Oho, want jij kan worden, worden wat je wil

Aangemeld, en nu?

Na het verzenden van het formulier ontvang je van ons per email een bevestiging met als afzender ‘Kinderen voor Kinderen’. We hebben jouw auditie dan in goede orde ontvangen. In de week van 25 oktober ontvangen alle kandidaten bericht.  

Afmelden?

Ben je toch verhinderd of zie je af van jouw auditie? Laat het ons dan weten en meld je dan af door het formulier op de website in te vullen: 
 

Meer info ►

Vervolg audities en wanneer ontvang je meer informatie?

>De tweede ronde van de audities wordt georganiseerd op zaterdag 20 november en zondag 21 november. Houd deze dagen van 8.30 tot 19.00 uur vrij in jouw agenda.  

In de week van 25 oktober ontvang je van ons het bericht of je welkom bent bij de tweede ronde van de audities van Kinderen voor Kinderen, op welke dag en welke liedjes je goed moet kennen. Vervolgens heb je nog circa 2 weken de tijd om jouw auditie voor te bereiden.

Strenge selectie

Zingen en dansen bij Kinderen voor Kinderen is heel leuk maar ook zeer intensief. Het koor repeteert iedere zondag in Amsterdam en soms extra voor belangrijke optredens. Deze activiteiten vinden ook doordeweeks plaats. We treden circa 15 keer per jaar op door het hele land. Kinderen voor Kinderen is daarom niet te combineren met een sport op hoog niveau of deelname aan andere professionele muziek/dans/theaterproducties. 

We krijgen ieder jaar ruim duizend aanmeldingen binnen. Alleen de allerbeste 10-12 kinderen worden uiteindelijk geselecteerd voor het koor. Iedereen krijgt een kans en we proberen er een leuke dag van te maken, maar bereid je (kind) voor op een mogelijke teleurstelling. Wij zoeken de beste toptalenten! Naast zangtalent let de jury ook op de samenstelling van de groep.

Vragen over auditie van Kinderen voor kinderen?

Lees alle informatie hierboven goed door. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, vul dan op de website het formulier in:
 
 
We krijgen veel mailtjes en we reageren graag op al jullie vragen, maar door de drukte kan het zijn dat je even op je antwoord moet wachten.