Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

OVER DE ACTIE

De leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Dit jaar is gekozen voor het klassieke prentenboek ‘Kikker is Kikker’ met het zeer waardevolle thema: je bent mooi zoals je bent. Geschreven en getekend door Max Velthuijs.

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn.

Geef een prentenboek cadeau

Ga naar Boekhandel Stevens, koop het boek voor € 2,- en geef deze cadeau aan je (klein)kind, nichtje/neefje, buurmeisje/jongen, de hele klas...of als je niet weet aan wie je 'Kikker is Kikker' wilt geven, vraag dan in de Boekhandel Stevensl of je het boek kan doneren aan een goed doel zoals aan de kinderen van de voedselbank en de kinderen die via Stichting Meerwaarde meedoen aan meerbabbels en de voorleesExpress.

Voedselbank Haarlemmermeer zet zich in voor mensen die, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan gezinnen die na gedegen financiële screening voldoen aan vastgestelde criteria. De voedselbank zorgt in de Haarlemmermeer voor 625 kinderen, waarvan meer dan de helft niet ouder is dan 15 jaar.

Stichting Meerwaarde zorgt door middel van de projecten opstap, instap, meerbabbels en de voorleesExpress voor extra steun aan taalarme kinderen.