Kerstvakantie in Het Scheepvaartmuseum

Twee weken vakantie vier je natuurlijk in Het Scheepvaartmuseum, bij ons is het warm en knus! Samen met Cinekid bieden we een betoverend programma voor jong en oud.

Meer info ►

Lees verder na deze tips

Het Scheepvaartmuseum tijdens de kerstvakantie 

Teken tijdens de kerstvakantie je eigen mini animatiefilm, maak een familieportret in de Green Screen en kom in de middag naar onze pop-up bios met de prachtige film Lampje. De allerkleinsten gaan op avontuur met Duiker Doris in de magische onderwaterwereld. Komen jullie gezellig bij ons opwarmen?

Let op: zondag 25 december (1e Kerstdag) en zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is Het Scheepvaartmuseum altijd gesloten. 

Peuterprogramma bij Duiker Doris

Kom mee naar de zee! De zon schijnt. Het is lekker warm. Je hoort hoe de meeuwen krijsen en hoe het zand meeruist met de zee. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Kom je mee naar de zee? Om 10.30 uur op inschrijving in het museum zelf, leeftijd: 2 - 5 jaar.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; hele dag gratis tijdens openingstijden in café te verkrijgen.

Kijktocht

Portretten In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Als je klaar bent maken jullie je eigen portret! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: hele dag tijdens openingstijden; leeftijd: 6+; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Green screen zeeverhalen - 3, 2, 1 KLIK!

In Het Scheepvaartmuseum vind je veel portretten. Schilderijen, beelden, maar ook foto's. Hoe maak je een goede portretfoto? Ontdek het met de hele familie, ga aan de slag en maak een prachtig portet, natuurlijk geheel in stijl van Het Scheepvaartmuseum. Ben jij de zweverige meeuw of de stoere matroos? Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: op inloop 11.00-15.00 uur; voor alle leeftijden; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Lampje - 1e twee delen van de film

Lampje: een verhaal over moed, vriendschap en altijd mogen zijn wie je bent - De familieserie Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Dagelijks, 24 dec t/m 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan., 15.00-16.30 uur; kosten: gratis op vertoon van je museumentreebewijs. Liever de hele film bekijken? Kom dan woensdag 13.00 tot 16.00 uur.

Lampje - de gehele film

Lampje: een verhaal over moed, vriendschap en altijd mogen zijn wie je bent - De familieserie Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Tijden: iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur in de kerstvakantie; leeftijd: 8+ ; kosten: gratis op vertoon van je museumentreebewijs.

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van dit prachtige gerenoveerde VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, vuur de kanonnen af, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Plan je bezoek!

 

Log In