Wat ga jij doen in de kerstvakantie?

De leukste tips voor een hele gezellige kerst, jaarwisseling en kerstvakantie.

Het is weer (bijna) kerstvakantie! Genieten van de heerlijke kerstsfeer, leuke dagen en natuurlijk de jaarwisseling. En tijd om weer even bij te komen van de drukke periode die geweest is en eropuit te gaan in de het Noorden van Nederland en de provincie Drenthe! Wij hebben naast de uitjes uit deze blog nog meer activiteiten in onze agenda staan voor de vakantie (én daarna!). Je kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram. Volg jij ons daar ook al? Dat vinden wij leuk.
Veel plezier en fijne kerstvakantie!

Eropuit met de kinderen

De Verrukkelijke Kinderbakshow 

Wij bezochten de voorstelling: De Grote Kinderbakshow die op 29 december in DNK Assen speelt. Ben je benieuwd hoe wij het vonden? 
Review van Go-Kids reporters: De Verrukkelijke Kinderbakshow >
De verrukkelijke kinderbakshow

De Nieuwe Kolk Assen

Bij De Nieuwe Kolk / DNK in Assen is er veel te doen. Bezoek de bioscoop of het theater voor de leukste films en voorstellingen. Maar ook in de bibliotheek kunnen kinderen zichzelf ontwikkelen en aan leuke activiteiten meedoen. Wist je dat je er ook leuke kinderfeestjes kan vieren?

Funzone Hoogeveen

Waar je ook kijkt, bij FunZone zie je overal speelpleinen, elk met een eigen thema. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 beleven in Funzone de leukste avonturen met de mascottes Okke & Pi. Geniet van puur speelplezier!
Indoor spelen bij FunZone >
Kinderfeestje vieren bij FunZone >
Funzone Hoogeveen

Schouwburg Ogterop 

Houden je kinderen van theater? Bij Schoutburg Ogterop staan weer leuke kindervoorstellingen in de agenda in het nieuwe jaar!
Dirk Scheele: Warme handen, koude voeten | 20 januari 2024 >
Pietje Bell en de bende van de zwarte hand 6+ | 3 februari 2024 >
Dirk Scheele

Geniet van de natuur met Eko-Tours

Eko-Tours won in 2023 de zilveren Award voor het Leukste uitje van 2023 in Drenthe in de ANWB verkiezing. Er zijn veel excursies op de Hondsrug met de milieuvriendelijke voertuigen van Eko Tours. Met het gezin kun je genieten van de mooie natuur in verschillende voertuigen.  Kinderen vanaf 10 jaar of 150 cm kunnen zelf rijden op de Eko-Bike, de stoere fatbike met 7 versnellingen. Ouder en kind (vanaf 8 jaar) kunnen samen touren op de Eko-Duo-Chopper.
Veel te beleven met Eko-Tours! >
Eko tours

IJsbeeldenfestival Zwolle

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle. In een 1200m2 grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo sneeuw en 275.00 kilo ijs. Ze vertalen het thema in IJs- en sneeuwsculpturen van tot wel 6 meter hoog! Dit jaar is het thema: Mythen en legenden. De beelden worden nog mooier en magischer met special effects: licht, geluid en projectie. 
IJsbeeldenfestival Zwolle >
IJsbeeldenfestival Zwolle

Winter bij De Flierefluiter in Raalte

De Winter Flierefluiter is een gloednieuw evenement bij De Flierefluiter in Raalte. Tot en met 31 januari 2023 is de speelboerderij omgetoverd tot een betoverende winterwereld waar gezinnen met kinderen de tijd van hun leven zullen hebben. Overal zie je gezellige dennenbomen, twinkelende lichtjes en knisperende vuurtjes waar je tijdens de koude dagen heerlijk kunt opwarmen terwijl je marshmallows roostert!
Winter Flierefluiter >
Winter Flierefluiter

Naar buiten!

Ook in de winter is het met een zonnetje heerlijk om naar buiten te gaan.
Wij hebben de kindvriendelijke fiets- en wandelroutes , de leukste speelbossen op een rijtje gezet voor veel buitenplezier! 

Kerst en jaarwisseling met de kinderen

Niet iedereen houdt ervan om tijdens de kerstdagen of jaarwisseling op pad te gaan. Lekker thuis, knus bij de kerstboom en leuke dingen doen met het gezin. Wij hebben wat leuke blogs met tips voor gezellige kerstdagen thuis. 
Bekijk leuke kerstfilms >
Maak lekker hapjes voor bij het kerstdiner >
Leuke hapjes voor oudjaarsavond >
Speel een leuk gezelschapsspelletje >
spelletjes

Kinderfeestje?

Heb je binnenkort een kinderfeestje? Leuk! Wij hebben veel tips voor kinderfeestjes, zowel thuis als op locatie. 
Kinderfeestjespagina >
Feest

Kindertheaterspecial 

Wat zijn de leukste jeugdvoorstellingen in de Nederlandse theaters in het seizoen 2023/2024? Superleuke kinder musicals en andere shows voor uiteenlopende leeftijden... wij hebben er weer een heel stel voor je op een rij gezet in onze nieuwe Theater Special.
Theaterspecial >
Theater met kinderen

Fijne kerst(vakantie) en een mooi 2024 gewenst!

Kerst