Op pad in de herfstvakantie in Friesland! 7 tips! 

Leuke kinderactiviteiten en uitjes, van musea tot lekker naar buiten, de natuur in. Er is zoveel te doen deze vakantie, hier vind je alvast een aantal ideeën. En check vooral ook de agenda voor nog meer leuke activiteiten

1. Geniet van de mooie herfstkleuren in de bossen

Natuurlijk staan er heel veel natuuractiviteiten in de agenda tijdens de herfstvakantie! Ga opzoek naar paddenstoelen, mooie herfstbladeren of ga je liever een griezelpompoenen maken? Het kan allemaal! Bekijk alle jeugdexcursies én leuke natuuractiviteiten voor kinderen van it Fryske Gea en Staatsbosbeheer tijdens de herfstvakantie in de agenda. En het is Gaasterlandse Natuurweek tijdens de herfstvakantie, een week vol activiteiten in en over de natuur! Ook dit jaar is er weer veel te doen zoals o.a. de sportieve outdoordag met boogschieten, De Wilde Buitendag van Oerrr de creatieve IVN Kinderactiviteit ‘landschapschilderen’ en het Hazenpad vol leuke opdrachten en het verhaal van de Slak en de Haas.

Naar de agenda

Liever op eigen gelegenheid van de herfstkleuren in de natuur genieten, lees dan dit blog met de leukste wandelroutes voor kinderen. Of de blog met de leukste speelbossen in Friesland. En vergeet dan vooral niet de Go-Kids Natuurbingo mee te nemen!

2. Bezoek een museum

Ga je liever overdag of ’s avonds ná openingstijd?! Op vrijdag 15 oktober openen, tijdens de Coole Kidsnacht, veel Friese musea hun deuren extra lang in de avonduren, speciaal voor kids! Kinderen hebben het rijk alleen in het (donkere!) museum! Op elke locatie zijn er speciale activiteiten voor kinderen, die nog eens extra spannend en cool zijn als het donker wordt. Onze tips: 

💎 Diamant smokkelen in het Fries Scheepvaart Museum Sneek
🐍 Bekijk de GIF expo van Natuurmuseum Fryslan (ook) eens in de avonduren
🔦 Maak een nachtelijke reis door het Kazemattenmuseum; wandel met je zaklamp over de donkere paden, opzoek naar de opdrachten
🌃 Ontdek en beleef de kunst in de digitale game wereld in Museum Belvédère
 

Meer info en het volledige overzicht van alle deelnemende musea vind je hier

3. Ga naar het theater!

In Theater Sneek staan er tijdens de herfstvakantie 2 gave kidsvoorstellingen op de agenda. Voor de jongste theaterfans is er Peppa Pig Live met de nieuwe show; "Schoolreisje naar het strand". En voor alle Waanzinnige Boomhut fans is er nu een nieuwe voorstelling van Meneer Monster te bewonderen!

En er is natuurlijk ook weer zoveel leuks te zien én te doen tijdens de Kidsweek in Schouwburg de Lawei in Drachten!

4. Bezoek de dino's in Friesland

Heb jij een kleine (of grote!) dinofan in huis? De komende tijd kun je weer dino's tegenkomen in Friesland... Je spot ze in Leeuwarden of Appelscha! 

🦕 𝗗𝗶𝗻𝗼𝘄𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗔𝗾𝘂𝗮𝗭𝗼𝗼 𝗟𝗲𝗲𝘂𝘄𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻
Naast ijsberen, otters en tapirs zijn er deze herfst ook reusachtige dinosaurussen te bewonderen in AquaZoo
Deze levensechte dinosaurussen, waarvan een aantal bewegen en geluid maken, zijn normaal gesproken te zien in World of Dinos. Tot 31 oktober bewonder je deze dino's in AquaZoo Leeuwarden.

🦖 𝗗𝗲 𝗗𝗶𝗻𝗼 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗟𝗶𝘃𝗲𝘀𝗵𝗼𝘄 𝗶𝗻 𝗩𝗲𝗿𝗸𝗲𝗲𝗿𝘀- 𝗲𝗻 𝗔𝘁𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗗𝘂𝗶𝗻𝗲𝗻 𝗭𝗮𝘁𝗵𝗲
Deze familieshow is een unieke belevenis voor jong en oud De Dino Experience neemt je mee op reis naar de bijzondere wereld van dinosaurussen. De stoere ranger vertelt je alles over dinosaurussen en je krijgt een aantal dinosaurussen te zien. Beleef de prehistorie opnieuw en kom oog in oog te staan met een levensechte T-Rex! 

5. De leukste binnen activiteiten

Zin om een middagje te gaan zwemmen in Lemmer, het is hier Piratenweek! Of nemen jullie liever een duik in de ballenbak van Speelbos Joure?! Filmpje kijken in de bios, check direct de Pathé filmagenda voor kids! Of lekker actief bezig zijn, dan heb je mazzel want tijdens de herfstvakantie spring je bij Street Jump Leeuwarden het 2e uur gratis! Deze en nog veel meer leuke uitjes vind je hier: go-kids.nl/friesland/erop-uit

6. Kom alvast in de Halloween stemming

Ondanks dat Halloween pas na de herfstvakantie is (zondag 31 oktober) kun je tijdens de herfstvakantie al wel lekker griezelen. Iedere zaterdag in oktober en op woensdag 20 oktober kun je lekker griezelen bij Drouwenerzand (in Drenthe) en ook bij Plopsa Indoor Coevorden (ook in Drenthe) is het hele indoor speelparadijs omgetoverd tot een griezelig Halloween decor.

7. Lekker creatief bezig zijn! 

In dit blog vind je de leukste Herfst- en Halloween knutseltips voor kinderen!

Fijne vakantie, groetjes Mariska van Go-Kids Friesland