De herfst is duidelijk aangebroken. De bladeren vallen van de bomen, overal liggen eikels en kastanjes en nu het kouder wordt en vaker regent is het extra leuk om binnen lekker te gaan knutselen en het huis gezellig te maken. Oktober is ook de maand van Halloween. Lekker griezelen op 31 oktober! Ook daarvoor is van alles te maken.

Wij hebben in samenwerking met Crea met kids en De Knutseljuf Ede leuke knutseltips verzameld. De materialen die worden gebruikt heb je vaak wel in huis of zijn in het bos of in je eigen tuin te vinden. Veel knutselplezier! 

Herfstknutsels

Keukenroleekhoorn

Heb je zin om te knutselen, maar heb je niet veel knutselmateriaal in huis? Maak dan deze grappige eekhoorn, van slechts 2 keukenrollen! Hij zal graag op je herfst decoratietafel willen staan, tussen het mos, de paddenstoelen en misschien met een paar eikeltjes erbij, dan kan het bij deze eekhoorn niet meer stuk!

eekhoorn knutselen

Herfstboom

Wil je een leuke herfstboom knutselen? Met ijslollystokjes heb je er makkelijk eentje gemaakt, waarbij de warme herfstkleuren mooi zichtbaar zijn. Je hebt er niet veel voor nodig hoor! En wanneer je een wc-rolletje achter de boom lijmt, dan kan je boom zelfs leuk rechtop staan! Maak een heel bos en haal de herfst gewoon in huis!

Herfstige puzzelstokjes

Van ijslollystokjes kun je 1001 dingen maken. Ook zelfgemaakte puzzeltjes! Natuurlijk is eentje best makkelijk, maar als je 2 puzzeltjes door elkaar husselt, wordt het al wat lastiger. De moeilijkheidsgraad is dus aanpasbaar. En het maken? Dat is écht super gemakkelijk!

puzzel ijsstokjes

Paddenstoelen knutselen

De bekendste paddenstoel is toch wel de vliegenzwam. Rood met witte stippen uit het gelijknamige liedje van kabouter Spillebeen.. De paddenstoelen die hier gemaakt zijn, die groeien niet in de natuur. Het is wel gemaakt van een natuurmateriaal.. kurk! Het zijn de kurken die wat breder toelopen aan 1 zijde. Deze kurken lenen zich goed voor om een paddenstoel er van te knutselen.

Kastanjes decoreren

Wist je dat je ook creatief kan zijn met kastanjes door erop te tekenen? Kastanjes zijn van zichzelf al mooi maar met een prachtige tekening van de kinderen worden het helemaal juweeltjes!

Ben je op zoek naar nog meer leuke knutseltips voor de herfst? Op deze pagina vind je nog veel meer leuke ideeën en tips! En hier vind je nog meer leuks! 

Knutselen voor Halloween

Het monster van Frankenstein

Ieder jaar op 31 oktober is het Halloween feest. Versier jij dan ook je vensterbank, het klaslokaal, de schoolingang, de ramen en de gang? Dan kan je wellicht deze monstertjes er ook wel neerzetten of hangen!  

Pompoenen knutselen

Pompoenen zijn echt in deze tijd van de herfst te zien en ze zijn ook niet weg te denken tijdens Halloween. Met ijsstokjes kan je heel mooie en griezelige pompoenen maken. En het is heel makkelijk! De knutselstokjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ze zijn ook gewoon in naturel te koop. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is zwart en wit papier en lijm, schaar en stift.

Heb je geen ijsstokjes maar wel lege keukenrollen in huis? Ook daarvan kan je heel leuke pompoenen maken!

Spin maken van een potdeksel

Net als de pompoenen zijn deze spinnen helemaal in het thema van de herfst maar ook in het Halloweenthema. Ook de spin is heel makkelijk te maken. Je hebt vast wel wat deksels van potten in huis en deze spin kan je zo vriendelijk laten kijken als je zelf wilt. 

Halloween skeletten sfeerlichtjes

Deze skelet lichtjes verhogen zeker de griezelsfeer met Halloween. Wederom is voor dit knutseltje nauwelijks iets nodig. Alleen een wit papieren bekertje, een potlood en stift en een een spits schaartje (of hobbymesje) heb je nodig! Een theelichtje (LED-lampje) op batterijen onder het bekertje zorgt ervoor dat zijn ogen oplichten. 

Nog niet uitgegriezeld? Hier vind je nog meer enge Halloween knutseltips!