Op zoek naar een leuk uitje met je tiener(s)? Kies voor een lekker actief uitje - dat vinden pubers vaak hartstikke leuk.

Leuke actieve uitjes met of voor je puber

Er komt een tijd dat je kind niet meer te porren is voor die mooie speeltuin of die grote kinderboerderij. Kleine kindjes worden groot en zeker vanaf het laatste jaar op de basisschool moet je van goede huize komen om ze enthousiast te maken voor een leuk uitje met het gezin.

Van de bank af en erop uit!

Eindeloos bankhangen, TikTokken, tutten in de badkamer en gamen zijn hun nieuwe hobby's. Gelukkig is er ook voor tieners genoeg te doen en krijg je ze echt wel van die bank af en leggen ze zelfs af en toe de telefoon even weg. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Of je nu op zoek bent naar een leuk actief uitje voor je puber die met zijn/haar vrienden of vriendinnen wat wil gaan doen of je wil als gezin wat leuks ondernemen, wij hebben leuke tips voor je verzameld.

Uitjes op Go-Kids.nl

Heel veel uitjes die je hieronder vindt, zijn te vinden op de pagina's van Go-Kids. Kies de regio waar jij een leuk uitje zoekt en vind de leukste plekjes! je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk filteren op leeftijd 9-12. Veel van deze uitjes zijn ook heel geschikt voor de iets oudere tieners. 

Kies je regio >

Go-Kids tieners

En wist je dat er nu ook een Go-Kids app is? Alles lekker bij de hand in een app op je telefoon. De app heeft ook een aantal voordelen. Lees hier meer info over de app.

Go-Kids APP >

Actieve uitjes met tieners

De meeste kinderen vinden het erg leuk om er lekker op uit te gaan. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke dagjes weg te verzinnen die ook in de smaak vallen bij jouw tiener. 

Dierentuin

De dierentuin is nu bij uitstek een uitje dat eigenlijk voor alle leeftijden leuk is. Een heerlijk uitje dus voor het hele gezin! Overal in Nederland zijn mooie dierentuinen te vinden dus er is vast een leuke bij jou in de buurt.

Dierentuin campagne

Attractiepark 

Een attractiepark met achtbanen is misschien wel het meest favoriete uitje van jouw puber. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen! Er zijn verschillende attractieparken die erg geschikt zijn voor grotere kinderen. 

Bowlen 

Ook bowlen is zo'n uitje dat leuk is voor alle leeftijden. Iedereen kan op zijn eigen niveau spelen en toch speel je samen. Dat gecombineerd met een lekker hapje en drankje maakt het een prima uitje voor jouw tiener. Bowlingbanen zijn ook overal te vinden dus je hoeft er niet ver voor te rijden. 

Actieve uitjes buiten

Als het mooi weer is, is een actief uitje buiten natuurlijk heerlijk. Zo is een potje midgetgolf altijd leuk, net als voetgolf, Pitch en Putt en Disc Golf. En wat dacht je van een uitdagend blotevoetenpad! Lekker vies worden vinden kinderen van elke leeftijd toch leuk? 

Ook leuk zijn de uitjes met de bijzondere vervoersmiddelen. Samen op de step, loopfiets, fatbike of 2-persoons E-chopper is een hele belevenis. 

Escape room & VR experiences

Vroeger waren escape rooms er vooral voor volwassenen maar er komen steeds meer escape rooms bij voor kinderen. Een superleuk uitje voor een groep pubers of als uitje voor het hele gezin.

Binnen en buiten escape rooms

Escape rooms zijn er te vinden in vele thema's dus er is vast iets te vinden wat aansluit op de belevingswereld van jouw kind. Ook buiten zijn er steeds meer escape-concepten: Escape Tours bijvoorbeeld, in heel veel plaatsen in Nederland. Superleuk om met tieners te ondernemen!

Escape Tours - Vind de geheime uitgang van jouw favoriete stad!

En wat dacht je van een VR experience? Dit is echt een geweldige belevenis voor tieners en ook leuk om samen met je oudere kids te gaan doen. 

Bij een aantal Pathé bioscopen is ook een soort escape room te boeken, de X-Cube. Deze X-Cube is gevuld met technische snufjes en hier kan je verschillende interactieve escape experiences boeken. 

City games & Nature game

Wie is de Mol, de Verraders, Jachtseizoen of een GPS tocht. In steeds meer steden groeit het aanbod van leuke spellen die je met een groep in de stad kan spelen. Een leuk uitje voor voor wat grotere kinderen en als je toch in een binnenstad bent kan er na afloop vast even gewinkeld worden en kan je gezellig afsluiten op het terras. Wat een topuitje! En er is ook een variant in de bossen, de Nature game. Samen op ontdekking in het bos en leuke opdrachten uitvoeren via je telefoon. Zo hebben tieners het bos nog nooit ontdekt. 

Family Entertainment Centers

Verspreid over het land zitten verschillende Familiy Entertainment Centers. Hier is voor oudere kinderen van alles te doen. Zo kan je hier bijvoorbeeld lasergamen, minigolfen, glowgolfen of karten. Het aanbod per locatie verschilt maar de keuze is overal groot. Met een arrangement kan je vaak meerdere activiteiten kiezen en natuurlijk kan je tussendoor een lekker hapje en drankje nemen. Een geweldig uitje voor elke tiener!

Een aantal Pathé bioscopen zijn Go!Gaming locatie. Hier kan naar hartenlust gegamed kan worden op PC, console of SIM racers. Ook worden er regelmatig evenementen en toernooien georganiseerd voor gamers. 

Uit ten met tieners via Go-Kids

Uit eten met pubers

Er is ontzettend veel leuke horeca in Nederland te vinden, maar niet alles is even geschikt voor jonge kinderen. Kleintjes vinden niet alles op de menukaart lekker en kunnen wat moeilijker lang stilzitten aan tafel. Dit geldt natuurlijk niet voor pubers. Hun smaak is vaak ruimer en ze vinden het meestal ook leuk om uit eten te gaan. Lekker een hapje ergens eten of samen een drankje (met taartje) eten. Zelfs een high tea is op deze leeftijd mogelijk. Uit eten gaan met tieners is een stuk makkelijker en is tevens een gezellig uitje met het gezin of juist 1 op 1 samen met je kind. 

Go-Kids tieners

Overnachten en wellness met je tiener

Wil je je tiener even de volledige aandacht geven dan is een nachtje weg, zonder eventuele broertjes en zusjes, een heerlijk uitje. Lekker shoppen, uit eten samen en in bed gezellig films kijken. Daar wordt je puber wel blij van! En na een heerlijk ontbijtje kan je misschien wel samen naar de sauna of wellness. In sommige sauna's zijn kinderen op bepaalde dagen welkom en van een massage kan een tiener echt genieten. Daarna komen jullie weer helemaal herboren thuis!

Uitjes op Go-Kids.nl

Ben je enthousiast geworden van al deze leuke tips? Kijk dan snel waar je bij jou in de buurt terecht kan en ga op stap je puber!

Alle uitjes! >

 

Log In