Leuke sportieve uitjes met of voor je puber

Er komt een tijd dat je kind niet meer te porren is voor die mooie speeltuin of die grote kinderboerderij. Kleine kindjes worden groot en zeker vanaf het laatste jaar op de basisschool moet je van goede huize komen om ze enthousiast te maken voor een leuk uitje met het gezin. Eindeloos bankhangen, TikTokken, tutten in de badkamer en gamen zijn hun nieuwe hobby's. Gelukkig is er ook voor tieners genoeg te doen en krijg je ze echt wel van die bank af en leggen ze zelfs af en toe de telefoon even weg. 

Of je nu op zoek bent naar een leuk uitje voor je puber die met zijn/haar vrienden of vriendinnen wat wil gaan doen of je wil als gezin wat leuks ondernemen, wij hebben leuke tips voor je verzameld. In deze blog vind je een overzicht van heel veel sportieve uitjes. 

Lees verder na deze tips

Uitjes op Go-Kids.nl

Heel veel uitjes die je hieronder vindt, zijn te vinden op de pagina's van Go-Kids. Kies de regio waar jij een leuk uitje zoekt en vind de leukste plekjes! je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk filteren op leeftijd 9-12. Veel van deze uitjes zijn ook heel geschikt voor de iets oudere tieners. 

Kies je regio =>

Go-Kids tieners

En wist je dat er nu ook een Go-Kids app is? Alles lekker bij de hand in een app op je telefoon. De app heeft ook een aantal voordelen. Lees hier meer info over de app.

Go-Kids APP =>

Sportieve uitjes voor oudere kinderen

Lekker sportief bezig zijn vindt bijna iedereen wel leuk. Voor grotere kinderen zijn er genoeg plekken waar je dat kan doen, binnen èn buiten dus slecht weer is geen excuus!

Go-Kids 12+

Trampolineparken

Bij de verschillende trampolineparken kunnen kinderen van alle leeftijden zich heerlijk uitleven! Vaak zijn deze ook in de avond open en als ouder kan je natuurlijk gezellig meedoen. Houd jij het net zo lang vol als de kinderen? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Jump XL, Jumpsquare en Funzone

Airpark

Dat springkussens niet alleen voor kleine kinderen zijn bewijzen ze bij Bounce Valley. Een airpark is eigenlijk een megagroot springkussen. Je loopt en springt dus over lucht en je hoeft niet van het springkussen af om naar een ander obstakel te gaan. De hele hal bestaat uit luchtkussen. Ook dit is een te gek gezinsuitje! 

Klimmen

Dit is een uitje voor echte durfals! Klimbossen vind je meestal buiten maar soms ook binnen en ze zijn op verschillende plaatsen in Nederland te vinden. Zipline tussen de bomen door en overwin het spannende klimparcours, dit is zeker een uitje waar ze nog lang over napraten!  Ook in klimhallen kunnen kinderen hun energie kwijt. Op klimwanden kunnen kinderen van alle niveaus uit de voeten en elke route is anders. En wist je dat boulderen ook heel gaaf is? Boulderen is klimmen zonder touwen op lage klimmuren en als je valt dan val je op dikke valmatten. 

Zwemmen

Baantjes zwemmen vind je kind vast heel saai maar gelukkig zijn er veel zwembaden te vinden met spannende glijbanen. Zwemmen is eigenlijk voor alle leeftijden leuk en het kan binnen en buiten. Bij koud weer zoek je een binnenzwembad op met glijbanen en misschien wel een echte wildwaterbaan. In de zomer kan je genieten van de vele recreatieplassen waar vaak van alles te doen is of je bezoekt één van de mooie buitenzwembaden die Nederland rijk is.

Karten

Is jouw kind ook fan van Max dan is een keertje karten zeker een aanrader. Snelheid, adrenaline en competitie, je beleeft het allemaal tijdens het karten. En papa en mama willen vast ook wel meedoen, wie gaat er winnen? 

Skiën en schaatsen

Skiën en schaatsen zijn echte wintersporten die in Nederland op verschillende locaties kunnen worden beoefend. Zo is Snowworld het hele jaar geopend en kan je daar heerlijk van de pistes sjezen. En er zijn natuurlijk diverse indoor skicentra die leuk en goed zijn voor de voorbereiding op je wintersport.  Ook leuk is lekker rondjes schaatsen op één van de schaatsbanen in Nederland. Dit kan vanaf het najaar tot in het voorjaar. 

Survival

Houden de kinderen wel van een beetje vies worden? Dan is survivallen misschien ook wel een leuk idee. Lekker actief in de buitenlucht, samenwerken, ploeteren door de modder en veel plezier maken, zo'n survivaluitje is een groot avontuur. 

Watersport

Water blijft op elke leeftijd een grote aantrekkingskracht hebben. Naast zwemmen is er nog veel meer te doen in en op het water. Zo is suppen tegenwoordig heel populair en dat kan op steeds meer plaatsen in Nederland. Ook kanoën is een leuke manier om een nieuwe omgeving te ontdekken. Samen een bootje huren met een picknickmand is ook een leuk uitje voor tieners. En wil je het wat spannender maken? Waterskiën is ook een heel avontuur!

Padel

Padel is een relatief nieuwe sport maar is op steeds meer plekken in Nederland te beoefenen. De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond. En steeds meer kinderen weten deze sport te vinden. Het is tennis en squash in één. Padel is makkelijk te spelen waardoor er al snel leuke rally’s ontstaan. Iedereen kan dus de baan op!

Sportwedstrijd

Misschien niet zo sportief voor je zelf en je tiener maar wel leuk om samen te doen is het bezoeken van een sportwedstrijd. Ga naar de favoriete voetbalclub, bezoek eens een wedstrijd van een sport die jouw tiener leuk lijkt of moedig een lokaal sportteam aan. 

Go-Kids tieners

Uitjes op Go-Kids.nl

Ben je enthousiast geworden van al deze leuke tips? Kijk dan snel waar je bij jou in de buurt terecht kan en ga op stap je puber!

Alle uitjes! =>

 

Log In