De ZomerMaakfabriek is een superleuk doe-programma, binnen en buiten, met het thema ‘Maken met je zintuigen’. Het is speciaal voor kids van ca. 6 tot 14 jaar, (groot) ouders en andere volwassenen vermaken zich in het museum, bij de nieuwe expositie, op het gezellige terras of doen gezellig mee! 

Je gaat aan de slag met ruiken, voelen, proeven en kijken! Ambachtslieden, kunstenaars en alle andere makers gebruiken hun zintuigen tijdens het maakproces. Tijdens de ZomerMaakfabriek doe jij dat ook. Je;
- voelt of je letters goed geponst hebt,
- proeft de smaak van de thee,
- ruikt de zuurgraad van de koffie,
- kijkt of de kleur van het kunstwerk goed is,
- luistert of de machine regelmatig loopt en

En in de tuin ga je aan de slag en bouw je (samen met je ouders, opa, oma of broer of zus) een supergrote actie-reactiebaan!

Praktische info:

Bij de balie ligt een tasje met opdrachtenblad en materialen klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap op zoek naar de plekken waar jouw zintuigen in actie moeten komen. Die vind je overal in het museum. Je hoeft voor De Maakfabriek geen apart ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende) en ook geen toeslag te betalen. Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Er zijn geen educatiemedewerkers aanwezig, het programma wijst zichzelf. Het online boeken van kaartjes is vanwege de coronamaatregelen verplicht, dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart. De entree is inclusief kop koffie, thee of limo.

Meer info/ ticket kopen