Zes weken lang met kunst aan de slag in en om Museum Martena en bij jou thuis

Elke week een nieuwe opdracht met elke week een werkstuk-van-de-week in de krant en op de site van het museum en een prijsvraag over een verboden plek in het museum: DE TRAPTOREN. 
Aan het eind een surprise high tea voor alle winnaars in de Martenatuin

PoWoW, de educatieve afdeling van het museum brengt tijdens de zomervakantie elke week een leuke opdracht. Je kunt je oplossing tekenen of schilderen, uitdokteren, verzinnen of fantaseren. Laat je artistieke hersenhelft maar lekker kraken. 

Thuis of in het museum

Je werkstuk, kun je gewoon thuis maken. Maar je kunt ook naar het museum komen. Met je pake, je tante of met je hele familie. En lekker op je knieën op de vloer plaats nemen en aan de slag gaan. Dat is ook alvast een goeie tip tijdens een hittegolf, in het eeuwenoude gebouw blijft het meestal lekker koel… 

Meld je wel even aan via de site van het museum, want reserveren is vanwege corona verplicht.

Lever je kunstwerk als het klaar is in, want PoWoW maakt er een leuke happening van. Je kunt het bij het museum afgeven of een foto ervan mailen naar: powow@museummartena.nl 
Elke week van de ZomerPoWoW laten we een paar ingezonden werkstukken zien op @knetteropkunst en het werkstuk-van-de-week komt in de Franeker Courant!

High Tea in de Martenatuin

Eén van de zomeropdrachten is een prijsvraag over onze geheime traptoren. 
De winnaars-van-de-week en de winnaar van de prijsvraag worden aan het eind van de zomervakantie uitgenodigd voor een speciale High Tea in de Martenatuin achter het museum. Er wordt dan allerlei lekkers geserveerd op heel deftig serviesgoed en nog veel meer! 

Wat de vraag van de week is lees je vanaf 1 juli: