Ben jij dol op mode? Ontdek dan de tentoonstelling Haute Bordure, een grote tentoonstelling over borduren in de mode, in het Fries Museum. 

Een tentoonstelling waarin vier eeuwen handgemaakt borduurwerk in de Nederlandse mode centraal staat. Bekijk prachtige jurken en eeuwenoude kledingstukken en ontdek meer over het borduren. Ook is er ontzettend veel te doen bij de tentoonstelling. Zo kun je met het familiespoor zelf je eigen motieven creëren, je borduurskills oefenen en de mooiste ontwerpen tekenen. Of schuif aan bij een van de borduurinstallaties in het museum! Ook thuis valt er nog genoeg te borduren met onze do-it-yourself instructieboekjes en filmpjes. 

Foto van: David Vroom Tentoonstelling Haute Bordure in het Fries Museum

Foto van: David Vroom

Deze borduurinstallatie van Floor Nijdeken is ook te bewonderen in de hal en is toegankelijk voor alle bezoekers om gezamenlijk te werken aan een groot borduurstuk.
 

Het Fries Museum is alleen te bezoeken met een online ticket, dat vooraf gereserveerd kan worden via friesmuseum.nl/tickets Gezien het beperkte aantal kaartjes per tijdslot adviseert het museum tijdig te boeken!

Deze tentoonstelling kun je ook online bekijken! Lees de tentoonstellingsteksten, download borduurinstructies, videomateriaal en meer bekijken. Neem hier (alvast) een kijkje: www.hautebordure.friesmuseum.nl