Sinterklaas Intocht Franeker

Piet heeft een belangrijke boodschap voor de kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s in Franeker. Sinterklaas komt namelijk stiekem aan in Franeker. Jullie hoeven dus niet Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen aan de Turfkade. De Wegwijspiet weet nog helemaal niet hoe laat ze zullen komen en ook nog niet waar….! Het enige wat Piet nog vertelde was dat er allemaal cameramensen op de boot mee zijn…

Kijk mee op:

  • 12 november 13:00 uur – Uitzending: "Sinterklaasnieuws"
  • 14 november 13:30 uur – Uitzending: "Zie ginds komt…"
  • 16 november 13:00 uur – Uitzending: "Hoor wie klopt daar…"

Uitzendingen zijn te zien via de website, Facebook en diverse mediakanalen.

Sinterklaas leest voor...

Speciaal voor jullie heeft Sinterklaas zijn Grote Verhalenboek meegenomen vol met spannende avonturen en leuke anekdotes. Kijk dan op 21 november, 28 november en 4 december naar "Sinterklaas leest voor…"om 18:30 uur! Sinterklaas leest voor via sinterklaasfraneker.nl/sinterklaassprookje

Sinterklaashuis in Franeker

Het is geen geheim meer dat Sinterklaas een eigen huis in Franeker heeft. Het Stadhuis wordt normaal gesproken omgevormd tot een Sinterklaashuis waarbij alles draait rond Sinterklaas en z’n pieten. In verband met de maatregelingen omtrent COVID-19 zal het Sinterklaashuis dit jaar niet toegankelijk zijn voor publiek! 

Kleurwedstrijd

Sinterklaas komt dit jaar met een verrassingsvoertuig! Heeft het wielen of misschien juist poten? Of kan het vliegen?! Heb jij een idee, doe mee met de kleurwedstrijd:

Kleur de kleurplaat mooi in en maak de tekening af met jouw mooiste voertuig, gebruik je fantasie! De kleurplaat kun je tijdens de Sinterklaasperiode, van 14 november tot 1 december 2020, ophalen bij de winkels in de binnenstad van Franeker. Als je de kleurplaat af hebt dan kun je de kleurplaat inleveren in de rode brievenbus bij het Sinterklaashuis (Raadhuisplein 1). De leukste, mooiste of grappigste kleurplaat maakt ook nog kans op een leuke prijs! Kleurplaten kunnen tot 1 december ingeleverd worden! Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht!