Jubileumshow Jeugdcircus Saranti | 60 jaar Kleur | Het ontstaan van een kindercircus in Leeuwarden

Jeugdcircus Saranti is jarig!

Saranti bestaat dit jaar 60 jaar en is daarmee één van de oudste jeugdcircussen van Europa. Tijdens deze circusvoorstelling waan jezelf voor eventjes in het jaar 1959, naar de start van Jeugdcircus Saranti.

De show brengt je terug naar speeltuin 'Het Westen' aan het Beethovenplantsoen in Leeuwarden, waar de eerste eenwielfiets rijdt en de eerste diabolo de lucht in vliegt. De kinderen uit de buurt vervelen zich rot in het speeltuintje, maar wanneer één iemand begint met circus, wordt niet kort daarna de rest aangestoken door de circuskoorts. Al gauw blijkt: de kinderen van Jeugdcircus Saranti zetten hun toon en het circus brengt kleur! Die eens zo zwart-witte wereld, wordt langzamerhand vol met circus ingekleurd.

Theatrale jubileumshow: 60 jaar Kleur; het ontstaan van een kindercircus

Het wordt een afwisselende show met moderne spectaculaire circusacts, een vleugje nostalgie en een behoorlijke portie humor. De acts variëren van luchtwerk waaronder trapezes, aerial hoop en tissues, eenwielers, acrobaten tot jongleerkunsten, balanceren op het draad en slapstick. De kostuums en de muziek zijn stijlvol, verrassend en eigentijds. Kortom; alles wat je in een circusvoorstelling durft te dromen komt aan bod en misschien zelfs wel meer.

Praktische informatie/ Programma:

14:00 uur: Foyer open; er zijn leuke circusactiviteiten in de foyer
15:00 uur: Aanvang voorstelling 
17:00 uur: Einde voorstelling 
Ook tijdens de pauze van 20 minuten zijn er leuke circusactiviteiten in de foyer!

Entreeprijs € 15,00

Locatie: De Harmonie, Stadsschouwburg Leewarden (Rabobank zaal) - Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden

Tickets: https://harmonie.nl/agenda/circus-saranti/50364